Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:14 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ce trebuie să ştii dacă ai card la BCR

ro

21 Sep, 2013 20:25 3166 Marime text
Aplicaţia eToken pe mobil, lansată de BCR

Banca Comercială Română (BCR) a lansat azi o aplicaţie de securitate pentru internet banking care poate fi folosită pe smartphone-uri cu sistemele de operare iOS şi Android. Aplicaţia eToken BCR – dispozitivul digital de securitate", lansată azi de  Banca Comercială Română (BCR) „are un nivel ridicat de securitate“, care permite folosirea propriului smartphone cu sistemul de operare preferat (iOS sau Android) pentru autentificarea şi semnarea tranzacţiilor prin platforma Click 24 Banking, potrivit datelor furnizate de bancă.

Proiectanţii aplicaţiei eTokenBCR au avut în vedere realizarea unui „add-on la telefonul pe care clienţii deja îl poartă cu ei oriunde, eliminând necesitatea şi grija deţinerii a încă unui dispozitiv fizic. În plus, aplicaţia eTokenBCR nu necesită acces la internet în utilizare, ulterior instalării şi activării", a declarat Bogdan Marin, director executiv pentru managementul canalelor retail din BCR.

Similar dispozitivului fizic de securitate, aplicaţia eTokenBCR generază atât coduri pentru autentificare (de tip OTP - one time password), cât şi coduri de semnare a tranzacţiilor (DS - digital signature) în aplicaţia de internet banking, Click 24 Banking BCR.

„Din punct de vedere al securităţii, codurile unice pentru semnare (DS) generate pe baza unor informaţii din contul IBAN al beneficiarului şi pe baza sumei, sunt cele mai sigure şi singurele care protejează clienţii chiar şi de cele mai complexe tipuri de ameninţări", spun oficialii BCR.

Clienţii Click 24 Banking BCR existenţi pot înlocui gratuit dispozitivul token cu noua aplicaţie eTokenBCR. Pentru acest lucru ei trebuie să meargă în orice unitate BCR pentru activarea eTokenBCR şi predarea vechiului token. Aplicatia poate fi activata pe un singur telefon.

Aplicaţia eTokenBCR poartă sigla 24banking şi poate fi descărcată în Google Play şi AppStore.

Sursa: economica.net
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii