Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:59 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ce taxe absurde platesc romanii

ro

06 Apr, 2010 16:43 1081 Marime text

Taxa pe linişte, cea pe ploaie sau chiar pe orar sunt numai câteva dintre cele mai ciudate biruri impuse românilor. Un raport al Băncii Mondiale arată că în ţara noastră se plătesc cele mai multe taxe şi impozite din Uniunea Europeană.

Timpul înseamnă bani. Cel mai bine o ştiu patronii din Prahova acolo unde companiile plătesc o taxă pe orar, adică 200 de lei pentru orarul de activitate.

În Constanţa şi Mamaia, nu timpul, ci zgomotul este scump. Firmele plătesc taxa pe linişte. Suma poate ajunge până la 1.000 de lei pe an pentru unităţile de agrement şi depăşeşte 16.000 de lei în cazul spaţiilor comerciale.

Nici măcar apa de ploaie nu mai este gratuită. E o apă scumpă, pentru că românii plătesc pentru aceasta. Şi cu cât plouă mai mult, cu atât e factura mai mare. Reprezentanţii regiilor de gospodărire spun că prin taxa pe apa meteorică cetăţenii plătesc faptul că apa, odată ajunsă pe sol, este preluată prin sistemul de canalizare al oraşului. Autorităţile susţin că fără achitarea unei astfel de taxe, străzile oraşelor s-ar umple de bălţi după fiecare ploaie, ceea ce se şi întâmplă, chiar dacă cetăţenii plătesc taxa.

Lista taxelor aberante continuă cu cea plătită pentru cai. Cei care deţin astfel de animale plătesc anual o taxă de 5 lei pentru fiecare cal, iar banii sunt viraţi în conturile Autorităţii Hipice Naţionale.

Sursa: realitatea.net

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii