Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:44 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ce suprafaţă trebuie să aibă locuinţa ta pentru a primi autorizația de construire

ro

10 Aug, 2016 16:48 3425 Marime text
Standardul de locuire, conform Legii Locuinţei nr. 114/1996, valabil şi în prezent, prevede ca suprafaţa minimă utilă a unei garsoniere trebuie să fie de 37 de metri pătraţi, cu o cameră de zi de 18 metri pătraţi şi o baie de cel puţin patru metri pătraţi, arată B1.ro.

În ceea ce privește un apartament cu două camere, pentru două persoane, suprafaţa utilă trebuie să fie de cel puţin 52 de metri pătraţi, cu o cameră de zi de cel puţin 18 metri pătraţi şi un dormitor de 12 metri pătraţi.

Iar pentru un apartament cu trei camere, pentru trei persoane, suprafaţa utilă trebuie să fie de minimum 66 de metri pătraţi, camera de zi – 18 metri pătraţi, dormitoarele (cumulat) – 22 de metri pătraţi, iar încăperile sanitare (cumulat) – de şase metri pătraţi.

„Standardele de locuire nu sunt întotdeauna potrivite. Dacă ceri prea mult, impui suprafeţe prea mari, rişti să disproporţionezi piaţa, întrucât se va opta pentru reducerea costurilor prin scăderea calităţii, în special a finisajelor“, a arătat directorul şi fondatorul Centrului pentru Dezvoltare Urbană şi Teritorială, Alexandru F. Ghiţă, mai scrie sursa citată.
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii