Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:52 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ce spune Victor Ponta despre a doua propunere pentru comisarul european

ro

30 Aug, 2014 17:27 2072 Marime text
Preşedintele Traian Băsescu a declarat, astăzi, că, "spre surprinderea" sa, a aflat că România a transmis două nominalizări pentru funcţia de comisar european, fapt despre care ştie de la Bruxelles.

În replică, Victor Ponta a oferit lămuriri pe această temă. Primul-ministru a declarat că decizia preşedintelui Comisiei Europene Jean-Claude Juncker privind portofoliul pentru România în Comisia Europeană va fi anunţată săptămâna viitoare, iar imediat după anunţ se va trece la audierea persoanei nominalizate în Parlamentul României.

"Vreau să lămuresc un lucru pentru cei care au o nelămurire. Conform tratatelor europene, România are dreptul de a nominaliza o persoană pentru funcția de comisar european. Mai departe, cine și ce portofoliu este dreptul președintelui comisiei, Jean Claude Juncker, care a precizat că decizia finală privind portofoliul și persoana îi aparțin", a declarat Victor Ponta în cadrul unei declarații de presă.

"Jean Claude Juncker a spus clar, nu accept să mi se impună o persoană sau un portofoliu. În funcție de structura comisiei europene, se va decide. Am discutat, ieri, cu Juncker posibilitatea ca Romnia să aibă un portofoliu important, cu o încărcătură serioasă și din care întreaga regiune să profite. Prima opțiune a fost portofolioul pentru Agricultură, unde să rămână Dacian Cioloș. Juncker a comunicat că păstrarea este foarte puțin probabilă, astfel că am făcut o a doua propunere. Am discutat cu Juncker, și săptămâna viitoare va anunța decizia. Eu o cunosc, dar nu o pot face publică până la un anunî oficial", a mai precizat premierul României.

Victor Ponta a confirmat însă că a doua propunere este o femeie: "Da, este o femeie! De altfel, dacă nu am fi propus o femeie, comisia nu ar fi trecut în Parlamentul European pentru că nu ar fi respectat balanța structurală. Numele nu-l pot da. O să îl aflați săptămâna viitoare", a declarat Ponta.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii