Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:54 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ce spune directorul general al Oil Terminal despre vizita corpului de control al ministrului Energiei (document)

ro

04 Sep, 2016 16:49 2309 Marime text
Ministrul Energiei, Victor Grigorescu, anunța vineri, într-un interviu, că a trimis corpul de control la Constanța pentru a verifica activitatea companiei Oil Terminal. De asemenea, ministrul mai afirma că urmează schimbări în Consiliul de Administrației al companiei al cărei acționar majoritar este Ministerul Energiei, Întreprinderilor Mici și Mijlocii și Mediului de Afaceri.
 
Pentru a afla mai multe despre această verificare dispusă de la Guvern, l-am contactat telefonic pe directorul general al companiei Oil Terminal, Sorin Ciutureanu. Acesta a confirmat pentru ZIUA de Constanța faptul că a primit, pentru a doua oară în această vară corpul de control al ministrului Energiei.

„Am avut corpul de control, a fost de fapt și în luna iunie, raportul a fost pus pe site-ul ministerului, nu s-a găsit nicio problemă. Iar vis-a-vis de Consiliul de Administrație s-a făcut recrutarea pe 109 (n.red OUG 109/2011) și urmează să fie convocată Adunarea Generală a Acționarilor pentru numirea pe ordonanța 109“, a precizat directorul general al Oil Terminal. 

Am vrut să aflăm și motivul controlului de la Guvern.
 

„Corpul de control a fost trimis în urma reclamației unui acționar minoritar, Broadhurst, care a sesizat mai multe aspecte. După cum știți, dânșii ne reclamă de mai mult timp. Am avut, cel puțin în mandatul meu, aproape 60 de procese în instanța cu reclamații ale acționarului Broadhurst și a reprezentantului dânșilor, domnul Bărbulescu. Am avut peste 60 de procese în instanța cu ei, dar nu au câștigat niciunul. Oil Terminal le-a câștigat pe toate“, a completat Ciutureanu.

Directorul general al companiei distribuitoare de produse petroliere a ținut să adauge faptul că și Oil Terminal a acționat în instanță Fondul de Investiții Broadhurst pentru abuz de minoritate.
 
Conform ministrului Energiei, Victor Grigorescu, raportul cu constatările corpului său de control în urma verificărilor de la Oil Terminal urmează să fie publicat pe site-ul ministerului în zilele care urmează. În secțiunea Documente a acestui articol puteți consulta constatările făcute  de forul de control în urma penultimei vizite de verificare, din luna iunie.  
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii