Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:51 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ce spune DIICOT despre descinderile de astăzi

ro

31 Mar, 2013 09:42 2126 Marime text
Comunicat de presa 31.03.2013
Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Călăraşi, împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul SCCO Călăraşi, efectuează un număr de 80 de percheziţii domiciliare pe raza localităţii Sinteşti, judeţul Ilfov, în cadrul unei acţiuni de amploare, vizând  destructurarea unui grup infracţional organizat,   specializat în obţinerea unor beneficii financiare substanţiale, prin săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală, înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave şi spălare de bani.
 În fapt, se reţine că membrii grupului infracţional organizat, structurat pe paliere de execuţie, au realizat o activitate infracţională conexă faptelor pentru care se efectuează cercetări în dosarul penal instrumentat de către procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Bucureşti, privind comiterea unor fraude bancare de proporţii, sub coordonarea liderilor Mihai Stan şi Ruse Daniel.
 Astfel, o parte din membrii grupării acordau împrumuturi percepând dobânzi cuprinse între 7 şi 40% pe lună, fără a declara organelor fiscale veniturile astfel realizate.
 Sumele de bani împrumutate şi dobânzile pretinse erau recuperate ulterior prin contractarea de către debitori a unor împrumuturi bancare, creditele fiind obţinute prin utilizarea unor documente falsificate.
 Procedând în această manieră, membrii grupării au cauzat un prejudiciu estimat la peste 15.000.000 Euro.
În cauză sunt efectuate cercetări faţă de 38 de învinuiţi, pentru săvârşirea infracţiunilor de sprijinire a unui grup infracţional organizat, prev. de art. 7 alin. 1 din Legea nr. 39/2003, înşelăciune cu consecinţe  deosebit de grave, prev. de art. 215 alin. 1, 2, 3 şi 5 C. p.,  evaziune fiscală prev. de art. 9 alin. 1 lit. a din Legea nr. 241/2005 şi  spălare de bani prev.de art. 29 alin. 1 lit. c din Legea nr. 656/2002.
 Procurorii D.I.I.C.O.T - Biroul Teritorial Călăraşi vor proceda la audierea învinuiţilor, urmând a dispune măsurile legale în cauză faţă de aceştia după finalizarea audierilor.
 Facem precizarea că faptele învinuiţilor urmează a fi analizate prin raportare la dispoziţiile art. 66 Cod procedură penală, referitoare la prezumţia de nevinovăţie.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii