Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:31 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ce spune DGFP Constanța despre noul regim fiscal al microîntreprinderilor

ro

29 Jan, 2013 17:46 1478 Marime text

Direcţia Generală a Finanţelor Publice Constanţa aduce la cunoştinţă contribuabililor că în Monitorul Oficial, Partea I, nr.54/23.01.2013, a fost publicată O.G. nr.8/2013 pentru modificarea şi completarea Legii nr.571/2003 privind Codul Fiscal şi reglementarea unor măsuri financiar-fiscale, Ordonanţă ce a adus noi reguli în privinţa microîntreprinderilor.

Potrivit prevederilor ordonanţei sus menţionate, toate societăţile comerciale plătitoare de impozit pe profit, care realizează venituri ce nu depăşesc echivalentul în lei a 65.000 euro sunt obligate la plata impozitului pe veniturile microîntreprinderilor începând cu 1 februarie 2013. Acestea vor comunica organelor fiscale teritoriale modificarea sistemului de impunere, până la data de 25 martie 2013 inclusiv, prin depunerea formularului 010 - Declaraţie de înregistrare fiscală/Declaraţie de menţiuni pentru persoane juridice, asocieri şi alte entităţi fără personalitate juridică.

Cota de impozitare pe veniturile microîntreprinderilor este 3% .

Fac excepţie de la sistemul de impunere persoanele juridice române care desfăşoară activităţi în domeniul bancar, activităţi în domeniile asigurărilor şi reasigurărilor, al pieţei de capital, cu excepţia persoanelor juridice care desfăşoară activităţi de intermediere în aceste domenii, activităţi în domeniile jocurilor de noroc, consultanţei şi managementului.

Dacă în cursul unui an fiscal o microîntreprindere realizează venituri mai mari de 65.000 euro, aceasta va plăti impozit pe profit luând în calcul veniturile şi cheltuielile realizate de la începutul anului fiscal, calculul şi plata impozitului pe profit efectuându-se începând cu trimestrul în care s-a depăşit respectivul plafon.

Persoanele juridice române care au optat pentru plata impozitului pe veniturile microîntreprinderilor potrivit reglementărilor legale în vigoare, până la data de 1 februarie 2013, păstrează acest regim de impozitare pentru anul 2013, dacă în cursul anului nu vor depăşi plafonul de 65.000 euro.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii