Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:57 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ce spune Auraş Braşoveanu despre decizia Curţii de Apel Constanţa în privinţa FC Farul

ro

27 May, 2016 14:02 2755 Marime text
Curtea de Apel Constanţa a dat o soluţie defavorabilă FC Farul în ce priveşte recursul depus de clubul constănţean la decizia de începere a procedurii falimentului, solicitată ca urmare a mai multor restanţe financiare.

Pe marginea deciziei Curţii de Apel, preşedintele FC Farul, Auraş Braşoveanu, a declarat: „Instanţa a constatat că motivele de apel au fost introduse tardiv, în afara termenului. Dar doamna avocat a constatat că este o decizie luată eronat, întrucât termenele au fost greşit calculate. Doamna avocat s-a dus şi a semnat personal când a luat la cunoştinţă de termen. De acea semnătură nu s-a ţinut cont. Deci, ca să concluzionăm, lucrurile nu stau nici mai rău, nici mai bine decât alaltăieri (nr. miercuri). Suntem exact în aceeaşi situaţie. Mai avem o cale de atac, ce a fost exercitată. Urmează să fie motivată decizia, ca să poată fi motivată şi calea de atac. În continuare, administrator special e Giani Nedelcu, care are drept de semnătură şi putere de decizie. Deci situaţia este exact aceeaşi. Teoretic, în faliment, practic, nu, până nu se încheie şi ultima cale de atac. Eu sunt optimist. Am discutat inclusiv cu avocatul jucătorilor, care mi-a spus în felul următor: «Şi noi vom susţine cauza clubului, în situaţia în care ajungem la o înţelegere şi jucătorii îşi primesc banii». Şi aici adevărul e iarăşi pe la mijloc. Nici ca ei, nici ca noi. Dar prin discuţii se poate rezolva. Eu am generat discuţiile, dar nu le-am finalizat, pentru că n-am mandat pe plăţi, ci sportiv, pe care zic eu că mi-am făcut treaba. Nimeni nu mă poate arăta cu degetul“.   

Auraş Braşoveanu a mai spus că şi în cazul în care clubul va reuşi să întoarcă decizia instanţei, situaţia rămâne în continuare dificilă la Farul, ceea ce, mai devreme sau mai târziu, poate duce la dispariţia grupării. „Chiar şi dacă reuşim şi întoarcem această decizie, dacă oamenii cu putere de decizie şi putere financiară nu lasă orgoliile deoparte şi nu se aşează la masa negocierilor, mai devreme sau mai târziu, tot acolo vom ajunge. Adică clubul Farul să dispară. Acum nu va dispărea, dar, într-un viitor mai apropiat sau mai îndepărtat, dar nu mai mult de finele acestui an, tot va dispărea. Trebuie să se înţeleagă că suntem în ceasul al 13-lea, nu al 12-lea. Dacă nimeni nu doreşte să-l ajute pe Giani Nedelcu în demersul său de a susţine activitatea clubului, Farul va dispărea de pe harta fotbalului românesc. Eu, ca preşedinte de club, mi-am făcut datoria. Am identificat cauza şi posibilitatea de rezolvare, acum rămâne ca cei cu putere de decizie să o rezolve. Eu mi-am îndeplinit mandatul pe care-l aveam“, a arătat Braşoveanu. 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii