Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:21 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ce soluții au găsit politicienii pentru ca datoriile partidelor să nu-i afecteze în campanie...

ro

01 Mar, 2016 00:06 1854 Marime text
 
Senatul a aprobat în ședința de astăzi modificarea Legii 334/2006 privind finanțarea activității partidelor politice și a campaniilor electorale, astfel încât conturile bancare pentru campania electorală să nu fie supuse executării. Votul în Senat a vizat raportul cu amendamente dat de comisia juridică la proiectul de act normativ și propunerea legislativă de modificare a Legii 334/2006.
 
Legea a fost inițiată de senatorii PSD Nicolae Moga, Șerban Nicolae și Florea Voinea.
 
Raportul a primit 108 voturi "pentru", două voturi "împotrivă" și șase "abțineri". Unul dintre amendamentele admise permite partidelor "închirierea spațiilor aflate în patrimoniul propriu, fără a aduce atingere moralei publice, ordinii sau imaginii partidului politic". În prezent, legea prevede că închirierea spațiilor de partid este permisă doar pentru conferințe sau acțiuni social-culturale sau pentru organizarea birourilor parlamentare.
 
Potrivit unul alt amendament, conturile bancare pentru campania electorală ''au statut de afectațiune specială și nu sunt supuse executării". Totodată, la articolul 48 se prevede că "rambursarea sumelor aferente cheltuielilor efectuate în circumscripțiile electorale, precum și cele efectuate la nivel central (...), se realizează pentru sumele validate de către Autoritatea Electorală Permanentă'', în limita unor plafoane.
 
Proiectul de lege privind modificarea Legii 334/2006 a primit 105 voturi "pentru", trei "împotrivă" și șase "abțineri". Senatul este prima Cameră sesizată.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii