Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:47 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ce se întâmplă cu numele domeniilor de pe Internet

ro

20 Aug, 2016 19:27 1318 Marime text
Statele Unite cedează controlul asupra sistemului de denumiri pe Internet. În curând, controlul asupra numirii domeniilor de Internet va reveni Icann (Internet Corporation for Assigned Names and Numbers), care este o organizaţia non-profit, scrie BBC.
 
Sistemul de denumire a domeniilor este foarte important, pentru că dacă nu ar există aşa ceva, atunci nimeni nu ar putea accesa un site tastând, de exemplu, bbc.com. Că să poată intră pe site, utilizatorul ar trebui să ştie o serie lungă de numere pe care să le tasteze, care reprezintă adresa IP a unui site, de exemplu 194.66.82.10. Astfel, accesul la diferite site-uri ar fi extrem de complicat.
 
După 20 de ani în care controlul denumirii domeniilor a aparţinut SUA, această sarcina importantă va reveni Icann. Preluarea oficială va avea loc pe 1 octombrie 2016.
 
Utilizatorii de Internet nu vor observa nicio diferenţa, pentru că, de ani de zile, experţii de la Icann sunt cei care controlează în fapt domeniile, dar până acum nu făceau asta oficial.




Sursă: yoda.ro
Sursă foto: gandul.info
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii