Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:28 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ce scria, pe Facebook, interpreta Viorela Filip, prima soție a lui Dumitru Lupu, la moartea compozitorului. Viorela este din Tuzla

ro

25 Jul, 2017 06:50 25098 Marime text
Viorela Filip, cunoscuta interpretă de muzică ușoară, prima soție a compozitorului Dumitru Lupu, scria, probabil la aflarea tristei vești, că renumitul compozitor nu mai este printre noi:

”O piesa nemuritoare în acest moment al MARII TRECERI...Dumitru Lupu a fost și va rămâne un mare melodist, un compozitor hăruit de Dumnezeu, un reper pentru muzica ușoara românească”.

Viorela Filip este una dintre personalităţile din muzica uşoară românească. Este fiica scriitorului Stelian Filip. S-a născut la Tuzla şi este absolventă de Conservator.

Între anii 1974 şi 1982, a fost profesoară de teorii-solfegii şi canto-muzică uşoară la Şcoala Populară de Artă din Giurgiu, dar şi solistă.

Delicată şi cu o voce extrem de plăcută,cu melodiile şi cu prezenţa scenică deosebită, a reuşit să cucerească imediat publicul.

Reputata artistă are la activ numeroase înregistrări la radio, emisiuni de televiziune, turnee, spectacole şi festivaluri.

Din anul 2008, este membră a Uniunii Compozitorilor şi Muzicologilor din România. Din anul 2012, marea artistă este membră a asociaţiei Mondiale a festivalurilor şi Artiştilor – WAFA, cu sediul în Malta.

Viorela Filip a cîştigat numeroase premii ca artist, dar şi ca profesor, elevii săi bucurându-se de mari reuşite la festivalurile la care au participat.

Viorela Filipt are două mariaje la activ. A fost căsătorită cu Dumitru Lupu, iar acum formează o familie cu Cristian Bârlădeanu.

Două dintre cele mai cunoscute melodii ale sale sunt „Doar un trandafir” şi „La o fereastră”.

Reamintim că Dumitru Lupu a murit sîmbătă dimineață, în apartamentul său, din Constanța, în jurul orei 04.00, iar ieri a fost înmormântat la Cimitirul Municipal. 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii