Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:05 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

CE Romania nu este pregatita sa adopte euro

ro

12 May, 2010 20:11 1264 Marime text

Comisia Europeană a recomandat astăzi aderarea Estoniei la zona euro, de la 1 ianuarie 2011, şi a anunţat că alte opt state candidate la aderarea la zona euro, printre care şi România, nu sunt pregătite.

Cele nouă state membre ale UE care fac obiectul raportului de convergenţă 2010 sunt Bulgaria, Republica Cehă, Estonia, Letonia, Lituania, Ungaria, Polonia, România şi Suedia. „S-a constatat că niciuna dintre celelalte opt ţări evaluate în cadrul raportului (cu excepţia Estoniei) nu a îndeplinit toate criteriile de convergenţă pentru adoptarea monedei euro", menţionează executivul european în raportul său prezentat miercuri, care constată că în cele opt ţări menţionate rata inflaţiei este prea mare, la fel şi deficitele bugetare. Raportul de convergenţă prezentat miercuri de CE evaluează progresele înregistrate în direcţia convergenţei în ţările care au derogare de la aderarea la zona euro. Evaluarea are loc pe fondul crizei financiare globale, care a afectat perspectivele convergenţei nominale. Documentul arată că cele nouă state membre care beneficiază de aşa-numita „derogare" au realizat progrese inegale în direcţia adoptării euro, iar opt dintre ele, printre care şi România, nu îndeplinesc încă toate condiţiile pentru adoptarea acesteia.

Sursa: agerpres.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • SURMELIS ARGENTINA PUSA 12 May, 2010 19:53 Cum sa indeplineasca ROMANIA toate condițiile pentru aderarea la moneda unica EURO,daca OPOZIȚIA din PARLAMENT ,trage hăis ???