Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:45 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ce proiecte de hotărâre au fost aprobate în şedinţa ordinară la Medgidia

ro

29 Mar, 2013 16:08 1112 Marime text
Joi, 28 martie, la Primăria Municipiului Medgidia a avut loc şedinţa ordinară a Consiliului Local Municipal. Pe ordinea de zi au fost înscrise douăzeci de proiecte de hotărâre.


La primul punct s-a aprobat bugetul de venituri şi cheltuieli al Unităţii Administrativ Teritoriale Medgidia pe anul 2013. Propunerea a avut în vedere asigurarea din buget a tuturor categoriilor de cheltuieli cu cofinanţarea proiectelor europene, susţinerea programului de investiţii, asigurarea protecţiei şi asistenţei sociale pentru categoriile defavorizate, precum şi funcţionarea serviciilor publice. De asemenea prin asigurarea surselor de finanţare a tuturor capitolelor de cheltuieli la nivelul propus, s-a asigurat funcţionarea normală a serviciilor publice ce deservesc latura educaţională ( plata personalului didactic şi nedidactic, utilităţi unităţi de învăţământ), latura socială (indemnizaţii persoane cu handicap şi salarii îngrijitori bătrâni la domiciliu, tichete sociale), latura de utilitate publică ( iluminat, salubritate, întreţinere străzi şi spaţii verzi), latura spirituală (unităţi de cult). Pentru fiecare capitol de cheltuieli nivelul acestora a fost influenţat, în general, de necesitatea acoperirii obligaţiilor contractuale, fiscale şi de personal.


Al doilea punct de pe ordinea de zi îl reprezintă bugetul de venituri şi cheltuieli al Spitalului Municipal Medgidia pe anul în curs. Bugetul de venituri şi cheltuieli a avut la bază propunerile prezentate de către conducătorii secţiilor şi compartimentelor din structura spitalului avându-se în vedere estimarea veniturilor, urmându-se a se realiza din activitatea de furnizare a serviciilor medicale, cheltuieli necesare şi priorităţile stabilite pentru activitatea de acordare a asistenţei medicale şi realizarea echilibrului financiar între veniturile şi cheltuielile cuprinse în proiectul de buget. Managerul a evaluat nivelul surselor de venit şi perioada în care urmează să se încaseze, a dimensionat categoriile de cheltuieli necesare şi le-a prevăzut corelându-se cu perioada de încasare a veniturilor.


Cel de-al treilea punct al ordinii de zi îl constituie bugetul de venituri şi cheltuieli al SC APOLLO ECOTERM SRL Medgidia pe anul 2013. Propunerea are în vedere veniturile propuse a se realiza în anul 2013 în sumă de 7.858.400 lei fiind exclusiv venituri proprii şi cheltuieli totale ce însumează 7.857.600 lei.


Al patrulea punct este proiectul de hotărâre privind reglementarea activităţii de transport în regim taxi în municipiul Medgidia. Propunerea are în vedere stabilirea modului de organizare, reglementare, coordonare, monitorizare şi control a executării serviciilor de utilitate publică privind : transportul de persoane în regim taxi transportul de bunuri sau mărfuri în regim de taxi.


Al cincilea punct al ordinii de zi îl reprezintă regulamentul privind funcţionarea pieţelor agroalimentare din Municipiul Medgidia, stabileşte regulile de exercitare a comerţului în zone publice, cerinţele minime de dotare necesare realizării acestei activitaţi, scopul fiind acela de a se crea un cadru de desfăşurare a activităţilor de comercializare a produselor şi serviciilor de piaţă, care să respecte principiile concurenţei loiale, de protejare a vieţii, sănătăţii, securităţii şi intereselor economice ale consumatorilor, precum şi a mediului.


Al şaselea punct îl reprezintă Plan Urbanistic Zonal Construire Centru de cercetare ecologică şi terestră. Punct de cercetare Medgidia. Propunerea are ca obiectiv realizarea unei investiţii în domeniul cercetării ecologice. Această investiţie constă în realizarea unei construcţii cu regim de înălţime P+M, ce va cuprinde laboratoare pentru desfăşurarea activităţilor de cercetare, săli de şedinte şi spaţii de cazare pentru personalul angajat. Pe lângă acest imobil se vor mai realiza construcţii pentru adăpostirea centralei termice şi a grupului electrogen necesare susţinerii obiectivului principal, se vor amenaja căile de acces şi spaţiile de parcare. La punctul şapte s-a aprobat documentaţia PUD Construire Hală P+1E reparaţii utilaje auto şi împrejmuire la stradă, str.Crângului nr.2A, beneficiar SC "Laughserv Construct SRL Medgidia" situat în intravilanul Unităţii Administrativ Teritoriale a Municipiului Medgidia, zona Est, terenul fiind liber de construcţii.


Ultimul punct pe ordinea de zi îl constituie proiectul de hotărâre privind aprobarea "Metodologiei de repartizare şi facturare individuală a consumului de apă înregistrat la branşamentul condominiului/ansamblurilor de locuinţe, precum şi a Convenţiei-cadru de facturare individuală a consumurilor de apă şi de canalizare". Propunerea are în vedere necesitatea punerii în aplicare a prevederilor legale în vigoare pentru încheierea de convenţii de facturare individuală a consumurilor de apă.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii