Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:27 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ce program are anul acesta Rowmania Fest, festivalul internaţional al bărcilor cu vâsle

ro

03 Aug, 2012 21:47 1919 Marime text

Vineri a avut loc prezentarea, de către echipa Asociației Ivan Patzaichin - Mila 23, la Tulcea, a programului ediției a doua a Rowmania Fest - Festivalul Internațional al Bărcilor cu Vâsle.

În 2012, Rowmania Fest are ca axă principală competiția central-europeană Danube Connection, sub sloganul Story and Glory.

Această competiție nautică s-a desfășurat în iulie 2012, pe apele Dunării, la Viena, Bratislava și Budapesta, atrăgând în competiția canotcilor Rowmania de 10+1, zeci de slovaci, unguri și austrieci.

Între 31 august și 2 septembrie 2012, timp de trei zile vor fi organizate competiții nautice, plimbări de exercițiu cu canotca, dar și dezbateri despre dezvoltarea rurală, ecoturism și turism responsabil, un târg de prezentare a proiectelor de dezvoltare durabilă, evenimentele culinare Slow Fish, concerte şi proiecţii de filme.

„Putem privi spre viitor!

„Un alt fel de a face lucrurile, și anume împreună, este necesar și potrivit mai ales aici, acasă. Echipa noastră a pornit mișcarea Rowmania din Delta Dunării, de la Tulcea, cu peste un an și jumătate în urmă. Competițiile nautice pentru comunitățile locale și cursele internaţionale, promovarea ecoturismului și a mișcării în natură, proiectele și discuțiile despre dezvoltare durabilă, evenimentele culturale, preparatele culinare specifice sunt menite să arătăm, împreună cu partenerii noștri locali, că putem să privim spre viitor." a spus Ivan Patzaichin, inițiatorul mișcării Rowmania.

Rowmania Fest este inaugurat vineri 31 august, seara, cu sosirea în port, în canotci venite pe apele Dunării, a lui Ivan Patzaichin, însoțit de doi dintre partenerii săi de competiție, Vasile Dîba și Toma Simionov, precum și de competitorul său etern, ungurul Wichmann Tamás. Seara va fi petrecută la concertele Rock and Row şi la proiecţiile de film şi video-art IMyth.

Concurs internaţional de vâslit

A doua zi, sâmbătă 1 septembrie, va avea loc Concurs internațional de vâslit în canotci de 10+1 locuri - Danube Connection (etapa aceasta angrenează echipele din Tulcea). Începând cu ora 10:00, se deschide târgul proiectelor de investiţii sociale în Delta Dunării, continuat de o masă rotundă cu două teme. Una privind Grupurile de Acțiune Locală în județul Tulcea și Acțiunea LEADER, precum și importanța asocierii în mediul rural. Cealaltă temă, despre ecoturism și turism responsabil, având ca subiect mișcarea Rowmania, Centrul pilot de Ecoturism de la Crișan și viitoarea rețea din Delta Dunării și din România. Un alt moment important din program îl constituie întâmpinarea caiaciștilor şi canoiştilor participanți la Tour International Danubien, o flotilă de peste 100 de bărci, conduse în port de către lotca lui Paul Condrat de la Jurilovca, ce va arbora marele pavoaz. Echipajele au pornit de la izvoarele Dunării ajungând la Tulcea după un voiaj de două luni. Ziua va continua cu Slow Fish, un eveniment culinar cu și despre pește, şi se va încheia cu spectacolul comunităților locale, proiecţie de film și concertele Rock and Row.

Duminică are loc o competiţie pescărească

Duminică vor avea loc cele mai importante momente ale Festivalului: competiţia pescărească "Ivan Patzaichin" - concurs de vâslit în canotcă, pe Dunăre, între echipele de doi din localităţile Deltei şi Danube Connection - Concurs internațional de vâslit în canotci de 10+1 locuri - întrecerea între câştigătorii concursurilor similare de 10+1 de la Viena, Bratislava, Budapesta, respectiv Tulcea, la care vor lua parta şi echipaje formate din participanţi la TID). Seara se va încheia cu concertele Rock and Row.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii