Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:00 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ce produse vor dispărea din alimentația noastră

ro

01 Dec, 2014 22:41 1270 Marime text
 
Globalizarea, bunăstarea și supermarketurile sunt trei factori care vor duce la scumpirea multor produse pe care le folosim foarte des în alimentația de zi cu zi. În același timp, schimbarea temperatrurii de la nivel global va duce și la dispariția multor alimente din meniul nostru, scrie Bloomberg, citat de capital.ro.

În doar șase ani, prețul boabelor de cacao a crescut cu 87% pentru că a scăzut foarte mult producția. Așadar, specialiștii se așteaptă ca în viitor să nu mai avem ciocolată. Schimbarea climei are un efect și asupra evoluției plantațiilor de cafea. În ultimii ani, cel mai mare producător de cafea, Brazilia, a crescut foarte mult prețurile. În timp ce în 65% din regiunile africane, producția de cafea se va reduce considerabil. O altă problemă a culturilor de cafea este faptul că acestea sunt atacate de o anumită boală denumită „rugină“. Această boală atacă şi distruge culturile și anul trecut chiar a provocat în Guatemala o adevărată stare de urgenţă – cel puţin 40% din culturile de cafea din Guatemala şi El Salvador au fost distruse în 2013, relatează capital.ro.

Potrivit capital.ro, culturile de cereale se vor reduce semnificativ în următorii ani, ceea ce va însemna scumpirea alimentelor cu până la 84% până în 2050. Nici mâncarea provenită din marea nu va scapă, în condițiile în care peștele capturat va scădea cu până la 60% până în 2015.

Sursa: capital.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii