Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:00 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Halep, rămâne pe locul trei Ce locuri ocupă româncele în clasamentul WTA

ro

15 Jun, 2015 16:47 1258 Marime text
 
Clasamentul WTA, actualizat astăzi, aduce câteva modificări în dreptul româncelor. Monica Niculescu este jucătoarea din România cu cea mai bună evoluție săptămâna trecută.

Simona Halep rămâne numărul 3 mondial (6130 puncte), cu 180 puncte avans în fața Mariei Șarapova, respectiv la 740 puncte în spatele locului 2 WTA Petra Kvitova. Pentru româncă perspectivele nu sunt deloc roz în perioada următoare, având în vedere că are de apărat o semifinală la Wimbledon și ar putea pierde teren, atât în fața Kvitovei, cât și a rusoaicei, scrie romanialibera.ro.

A doua jucătoare a României rămâne Irina Begu, care a căzut un loc până pe 30 WTA (1636 p.).

O surpriză în debutul sezonului de iarbă a fost Monica Niculescu, românca reușind să o învingă la Nottingham pe Agnieszka Radwanska (13 WTA), cu toate că ulterior pierdea în finala turneului în fața unei jucătoare neexperimentate, Ana Konjuh, de doar 17 ani. Pentru Niculescu, 27 ani, disputarea finalei rămâne o performanță, iar noua sa poziție în clasament este 49, cu 12 locuri mai sus (1065 p.). Cea mai bună performanță a sa a fost ocuparea locului 28 (2012).

Niculescu a depășit-o astfel pe Alexandra Dulgheru, care se menține pe poziția 60, cu 917 puncte. 

Andreea Mitu, care a fost eliminată în primul tur la Topshelf (Olanda), a căzut 3 locuri, după ce săptămâna trecută ocupase poziția carierei, 69 WTA. Următoarea româncă din clasament se află abia pe locul 174, ocupat de Patricia Maria Tig. Ea a urcat 6 locuri în clasamentul de săptămâna aceasta.

Pentru Simona Halep, Irina Begu și Monica Niculescu urmează turneul de la Birmingham, de categorie Premier, care a debutat astăzi.



Sursa: romanialibera.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii