Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:27 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Premieră pentru România în clasamentul ATP Ce loc ocupă Horia Tecău după Wimbledon

ro

13 Jul, 2015 12:54 1350 Marime text
 
Horia Tecău a reușit performanța carierei la Wimbledon, iar acest lucru se reflectă și în locul ocupat în clasamentul ATP. Pentru prima dată, România are doi reprezentanți în top 10 mondial la dublu, potrivit romanialibera.ro.

Tecău a revenit pe cea mai bună poziție a carierei sale, locul 5 mondial, pe care nu l-a mai ocupat din august 2012. Românul cunoscut o ascensiune de două locuri după grand slam-ul londonez. El a acumulat 7.130 puncte și este foarte aproape de a urca pe locul 4, ocupat în prezent de croatul Ivan Dodig (7.440).

În vârstă de 30 ani, Tecău este unul dintre cei mai tineri sportivi din top 10 mondial. El a cucerit cel mai important turneu al carierei sale, Wimbledon, alături de Jean-Julien Rojer, 33 ani. Partenerul său de dublu, Rojer, a urcat tot două poziții, până pe locul 6.

Al doilea român din clasamentul de dublu este Florin Mergea, în vârstă de 30 ani, care a urcat, de pe poziția 15, până pe locul 7 mondial, în spatele lui Tecău și Rojer. Mergea a acumulat 4.870 puncte, după ce s-a oprit în semifinalele Wimbledon, unde a fost eliminat chiar de către Tecău și partenerul său.

Mergea evoluează, la dublu, alături de indianul Rohan Bopanna, 35 ani, care a urcat pe locul 10, de pe poziția 18.



Sursa: romanialibera.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii