Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:29 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ce i se pregăteşte preşedintelui României pentru această noapte

ro

31 Dec, 2012 07:30 1639 Marime text

Meniul de Revelion de la restaurantul din Covasna unde petrece Traian Băsescu noaptea dintre ani conţine feluri de mâncare care pun la încercare îndemânarea celui mai experimentat bucătar: ficat de gâscă cu vişine şi reducţie de vin, gazpacho de pepene galben cu îngheţată de iaurt, pulpă de raţă umplută cu ciuperci de pădure şi sos Cumberland, muşchi de vită cu sos bearnez şi creveţi.

Cum datina spune că este bine ca în noapte dintre ani este bine să mănânci şi peşte, Traian Băsescu va avea ocazia să deguste somon la grătar cu sos de lămâie. La toate acestea se adaugă brânzeturi franţuzeşti, iar ca desert o prăjitură Mille Feuille.

Alături de coniac, whisky sau bere, meniul cu băuturi cuprinde vinuri româneşti din cele mai nobile. Dacă preferă vinul alb, preşedintele va avea de ales între Domeniile Coroanei Segarcea-Cherdonnay şi Domeniile Săhăteni-White Artisan. La vinuri roşii, oferta are Domeniile Săhăteni-Red Artisan şi Cramele Prahova-Fetească Neagră. Acestora li se alătură Davino-Ceptura, care este un vin rosé.

Sursa: rtv.net

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii