Ce i se pregăteşte preşedintelui României pentru această noapte
Ce i se pregăteşte preşedintelui României pentru această noapte
Meniul de
Revelion de la restaurantul din Covasna unde petrece Traian Băsescu noaptea dintre ani conţine
feluri de mâncare care pun la încercare îndemânarea celui mai experimentat
bucătar: ficat de gâscă cu vişine şi reducţie de vin, gazpacho de pepene galben
cu îngheţată de iaurt, pulpă de raţă umplută cu ciuperci de pădure şi sos
Cumberland, muşchi de vită cu sos bearnez şi creveţi.
Cum datina spune
că este bine ca în noapte dintre ani este bine să mănânci şi peşte, Traian
Băsescu va avea ocazia să deguste somon la grătar cu sos de lămâie. La
toate acestea se adaugă brânzeturi franţuzeşti, iar ca desert o prăjitură Mille
Feuille.
Alături de
coniac, whisky sau bere, meniul cu băuturi cuprinde vinuri româneşti din cele
mai nobile. Dacă preferă vinul alb, preşedintele va avea de ales între
Domeniile Coroanei Segarcea-Cherdonnay şi Domeniile Săhăteni-White Artisan. La
vinuri roşii, oferta are Domeniile Săhăteni-Red Artisan şi Cramele
Prahova-Fetească Neagră. Acestora li se alătură Davino-Ceptura, care este un
vin rosé.
Sursa: rtv.net
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp