Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:11 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ce firme are Mihai Puflene, la al cărui complex din Deltă şi-ar putea petrece Paştele premierul Victor Ponta

ro

10 Apr, 2015 13:00 21423 Marime text
La emisiunea „Dosar de politician”, de la B1 TV, Silviu Mănăstire a făcut presupunerea că Victor Ponta, prim-ministrul României, şi-ar putea petrece sărbătorile pascale, ca şi anul trecut, în Delta Dunării. „Premierul Victor Ponta a declarat misterios jurnaliştilor: „Vă urez Paşte fericit! Voi sta cu familia într-un loc în care sper să nu mă găsiţi...”. Premirul vrea aşadar să nu fie găsit, iar cel mai uşor loc în care se poate ascunde, lucru pe care l-a mai făcut, este în Delta Dunării. Anul trecut, de Paşte, Victor Ponta a postat pe Facebook mai multe fotografii făcute alături de familie, într-o locaţie exclusivistă din Deltă. Ponta şi-a petrecut zilele libere într-un complex de vacanţă din inima Deltei, numit Puflene Resort, din localitatea Murighiol. Patronul complexului, Mihai Puflene, cunoscut ca şi sponsor al evenimentelor PSD, este un apropiat al partidului şi al preşedintelui Consiliului Judeţean Tulcea, Horia Teodorescu. Afaceristul Puflene a pus la dispoziţie locaţia sa de la Murighiol delegaţiei USL în toamna anului 2012, înainte de alegerile parlamentare, când aici a avut loc un important congres. Pun pariu că premierul Victor Ponta s-a ascuns de presă tot în Delta Dunării, unde mărtusirea că s-a simţit foarte bine. Victor Ponta are de unde alege când vine vorbe de condiţii de cazare moderne în Deltă. O locaţie recent amenajată aparţine Regiei Protocolului de Stat, RAPPS. În Deltă, mai multe instituţii de stat deţin vile de protocol. Cele mai luxoase sunt cele ale Serviciului Român de Informaţii şi cele ale RAPPS”, a spus Silviu Mănăstire, la „Dosar de politician”.
 
Puflene Resort aparține omului de afaceri tulcean Mihai Puflene, un vestit afacerist de top 300. Născut la data de 18 ianuarie 1956, la Casimcea, în județul Tulcea, Mihai Puflene s-a remarcat în decursul timpului prin numerosele afaceri pe care le-a derulat în domenii dintre cele mai diverse. Societatea pe care funcționează Puflene Resort din Murighiol, respectiv SC Le Franc SRL, îl are ca unic asociat pe milionarul de Top 300, Mihai Puflene figurând, potrivit datelor de la Registrul Comerțului, și ca administrator al afacerii. Societatea, înființată în anul 1992, a încheiat anul 2013 cu o cifră de afaceri de 6.649.729 lei, profit zero și 35 de salariați. De altfel, după cum reiese din datele disponibile pe www.vrajitorul.eu, societatea nu a mai înregistrat profit din anul 2007. Potrivit aceleiași surse, în anul 2013 capitalul social al firmei a fost s-a majorat de la 290.000 lei la 3.480.000 lei, prin metoda intensivă, respectiv de creștere a valorii unei părți sociale de la 10 lei la 120 lei, fără modificarea numărului de părți sociale.
 
SC Le Franc SRL nu este însă singura afacere a milionarului de Top 300. Numele lui Mihai Puflene mai apare în prezent la Registrul Comerțului și în SC Imperial Energy SRL, societate în care acesta a fost asociat cu Stere Masaca, ambii deținând câte 50% din părțile sociale. În prezent, însă, societatea figurează la Registrul Comerțului ca fiind în faliment, sub incidența Legii nr. 85/2014.
 
O altă afacere a lui Mihai Puflene este SC Marmorex SRL, cu obiect principal de activitate „extracţia pietrei ornamentale şi a pietrei pentru construcţii, extracţia pietrei calcaroase, ghipsului, cretei şi a ardeziei". În Marmorex, Puflene senior îl are asociat pe fiul său, Theo Stelian. SC Marmorex SRL, în care Mihai Puflene are 90% din părțile sociale, a încheiat anul 2013 cu cifra de afaceri și profitul zero, la fel și numărul de angajați.
 
Mihai Puflene a mai fost asociat și administrator și în SC Exprod Mgh SRL, firmă care, în prezent figurează la Registrul Comerțului ca fiind radiată.

Conform ştiripesurse.ro, premierul Victor Ponta ar urma să îşi petreacă Paştele la New York. Primul ministru a fost surprins de un român, într-un avion Lufthansa, ce execută ruta Frankfurt - New York. Mai multe informaţii puteţi afla citind ZIUA de Constanţa.

Sursa foto: travellermagazin.ro


 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii