Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:35 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ce face Arhiepiscopul Tomisului în noaptea de Anul Nou

ro

29 Dec, 2015 12:55 1566 Marime text
Pe 31 decembrie 2015, de la ora 21.30, ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, va oficia slujba Privegherii la Biserica „Sfântul Vasilec el Mare” din Constanţa, așezământ de cult ce-și serbează hramul în prima zi a lui 2016.
 
La cumpăna dintre ani, ierarhul Tomisului va fi alături de credincioşii constănţeni în Catedrala arhiepiscopală „Sfinții Apostoli Petru și Pavel”, unde, începând cu ora 23.30, va săvârşi o slujbă specială, rânduită de Sfântul Sinod, de mulţumire şi de binecuvântare a începutului noului an calendaristic.
 
Programul IPS Teodosie în perioada 1-2 ianuarie 2016
 
În prima zi din 2016, când Biserica Ortodoxă prăznuiește Tăierea împrejur cea după Trup a Domnului şi pe Sfântul Vasile cel Mare, Arhiepiscopul Cezareei Capadociei, începând cu ora 9.00, Arhiepiscopul Tomisului va oficia Sfânta Liturghie la Catedrala arhiepiscopală „Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel” din Constanța. În aceeași zi, de la ora 18.00, se va întâlni, la Casa de Cultură din Constanţa, cu clerul şi credincioșii, unde va avea loc și tradiționalul concert de colinde, susţinut de Corala bărbătească ortodoxă „Armonia”, a Arhiepiscopiei Tomisului, şi Grupul Bizantin „Sfântul Vasile cel Mare” al parohiei „Sf. Vasile cel Mare” din Constanţa.
 
Pe 2 ianuarie, începând cu ora 8.00, IPS Teodosie va oficia slujba de sfințire a bisericii schitului „Sfântul Serafim deSarov”, din apropierea localității Ion Corvin, apoi va săvârși Sfânta Liturghie. În această zi, ortodocșii îl sărbătoresc pe Sf. Cuvios Serafim de Sarov. Apoi, duminică, de la ora 8.45, Arhiepiscopul Tomisului va oficia Sfânta Liturghie la mănăstirea Strunga, din județul Constanța. 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii