Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:57 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

EXCLUSIVITATE Ce calificativ va acorda ARACIS pentru Universitatea Ovidius??! Emoţii pentru rectorul Rugină cu o lună înaintea alegerilor! (document)

ro

12 Jan, 2016 16:27 2923 Marime text


La Universitatea Ovidius din Constanţa a ajuns la începutul acestei săptămâni o echipă de evaluare din partea Agenţiei Române de Asigurare a Calităţii în Învăţământul Superior.


Echipa evaluează unitatea de învăţământ superior din Constanţa în perioada 11-15 ianuarie 2016. Conform deciziei Biroului Executiv al ARACIS, în această perioadă vor fi efectuate vizite pentru evaluarea externă instituțională sau evaluarea externă a programelor de studii universitare de licenţă sau masterat, în vederea autorizării funcţionării provizorii, acreditării sau evaluării periodice.

Evaluarea Agenţiei este unul dintre cele mai importante examene prin care va trece Universitatea Ovidius, mai cu seamă că în luna februarie vor avea loc alegeri pentru desemnarea rectorului şi conducerii UOC.
Acţiunea de evaluare face parte din planul de evaluare externă a calităţii academice, în care se urmăresc procedurile din Ghidul de evaluare a calităţii programelor de studii universitare ale instituţiilor de învăţământ superior.

Ultimul „examen” în faţa ARACIS a fost dat în 2009

Ultimul raport al Departamentului pentru Evaluarea Calităţii ARACIS care viza Univeristatea Ovidius s-a dat în anul 2009. Pe atunci rector era prof. univ. dr. Victor Ciupină iar calificatul primit a fost grad de încredere ridicat. De atunci însă, în Universitatea Ovidius au avut loc mai multe situaţii, unele dintre ele care au condus la ştirbirea imaginii unităţii de învăţământ superior, altele care au scos la iveală nereguli şi erori în activitatea de management aşa cum reiese din raportul din 20.06.2014 al Corpului de Control al Ministerului Educaţiei, efectuat după ce fostul rector Tiberius Dănuţ Epure a fost arestat.
Iată ce spunea raportul privind evaluarea externă a calităţii academice elaborat în ianuarie 2010 de departamentul ARACIS. „Având în vedere documentele şi informaţiile avute la dispoziţie în timpul Vizitei de evaluare din 2009, Departamentul pentru Evaluarea Externă a Calităţii propunea Consiliului ARACIS ca în şedinţa din ianuarie 2010 să acorde calificativul grad de încredere ridicat Universităţii Ovidius din Constanţa.

La secţiunea documente puteti consulta şi raportul Departamentului pentru Evaluarea Externă a Calităţii în instituţia de învăţământ superior acreditată Universitatea Ovidius din Constanţa.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Domestos 12 Jan, 2016 17:12 Rugina va castiga fara emotii inca un mandat de rector