Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:00 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ce au găsit poliţiştii de frontieră cu ajutorul câinelui de serviciu pe o navă din Republica Moldova

ro

15 Sep, 2014 10:35 1808 Marime text
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au descoperit la bordul unei nave sub pavilion Republica Moldova, sosită în Portul Constanţa din direcţia Turcia, 100.000 ţigarete netimbrate, pe care membrii echipajului încercau să le introducă ilegal în ţară cu scopul valorificării pe piaţa neagră din România.

Ieri, în intervalul orar 07.35 – 09.30, poliţiştii de frontieră din cadrul P.T.F. Constanţa au desfăşurat, în baza unei informaţii, controlul amănunţit al unei nave, sub pavilion Republica Moldova, sosită din direcţia Turcia, alături de lucrători vamali şi un reprezentant al Căpităniei Zonale Constanţa, beneficiind de ajutorul câinelui de serviciu Pobaza.
În urma controlului de frontieră au fost descoperite, nedeclarate şi ascunse în diferite compartimente ale navei, precum sala maşini, sala de comandă sau coşul de fum, 100.000 de ţigarete netimbrate din mărcile Fast Read şi Elegance Super Slims.

Cei zece membri de echipaj, toţi cetăţeni sirieni, au declarat că intenţionau să valorifice pachetele cu ţigarete pe piaţa neagră din România.

Poliţiştii de frontieră au ridicat în vederea confiscării cantitatea de ţigarete, cu o valoare de aproximativ 50.000 lei, iar lucrătorii vamali au aplicat sancţiuni contravenţionale pentru fiecare marinar în parte conform art. 653, alin. 1, lit. a din H.G. 707/2006.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii