Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:54 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ce au descoperit arheologii în fosta colonie penitenciară din localitatea tulceană Periprava

ro

01 Aug, 2016 18:51 5182 Marime text

Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului şi Memoria Exilului Românesc (IICCMER), în parteneriat cu Muzeul Naţional de Istorie a Transilvaniei din Cluj-Napoca (MNIT), a desfăşurat în perioada 25-30 iulie 2016 a treia campanie de investigaţii arheologice în localitatea Periprava, com. C.A. Rosetti, jud. Tulcea, potrivit iiccr.ro.

Acţiunea a avut ca obiectiv principal căutarea, descoperirea şi recuperarea rămăşiţelor pământeşti ale foştilor deţinuţi politici decedaţi în colonia penitenciară din localitatea tulceană Periprava.

Arehologii au descoperit mai multe schelete în cadrul fostei colonii. Pentru toate scheletele identificate şi dezvelite în această campanie de cercetări arheologice s-a urmat procedura legală, specifică în astfel de cazuri. Toate osemintele defuncților au fost extrase și recuperate în prezenţa unui medic legist, fiind transportate la Serviciul de Medicină Legală din cadrul Spitalului Județean Tulcea, menţionează iiccr.ro

După examinarea medico-legală, acestea vor fi transferate la Institutul Naţional de Medicină Legală din Bucureşti unde se vor efectua alte analize de specialitate, cea mai importantă fiind realizarea testelor ADN în vederea stabilirii identităţii persoanelor decedate.

Investigaţiile arheologice s-au efectuat în prezenţa unui procuror militar din cadrul Parchetul Militar Teritorial Bucureşti, instituţie care în 2015 a fost sesizată de IICCMER în legătură cu persoanele decedate în lagărul de la Periprava şi a locului unde acestea au fost înhumate. În teren a participat şi un ofiţer criminalist din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Tulcea. Acţiunea a fost sprijinită de către Prefectura judeţului Tulcea şi Primăria comunei C.A Rosetti, mai notează iiccr.ro
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii