Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:34 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

CE, acord cu Turcia pentru oprirea valului de refugiați

ro

15 Oct, 2015 21:58 1053 Marime text
Comisia Europeană (CE) a ajuns la un acord de principiu cu Turcia pentru oprirea valului de refugiați, guvernul de la Ankara angajându-se să-și consolideze protecția frontierelor în schimbul liberalizării regimului de vize pentru cetățenii turci și a unui ajutor financiar european de până la 3 miliarde de euro, a declarat, astăzi, comisarul european pentru politica de vecinătate, austriacul Johannes Hahn.
 
„În esență, este vorba despre așezarea relațiilor cu Turcia pe baze noi”, a indicat Hahn, potrivit Agerpres. Referindu-se la liberalizarea regimului de vize pentru cetățenii turci - solicitată insistent de Ankara - comisarul european a declarat că această chestiune va fi discutată în detaliu în primele luni ale anului viitor, el evitând să avanseze un termen când eliminarea vizelor va deveni efectivă.
 
Guvernul de la Ankara va primi din partea UE un ajutor financiar cuprins între două și trei miliarde de euro. De asemenea, Turcia va fi inclusă de UE pe lista țărilor sigure, de unde nu pot fi primiți refugiați. În schimb, guvernul de la Ankara s-a angajat să-și consolideze protecția frontierelor și să-și intensifice cooperarea cu Grecia, prima țară din UE unde ajung refugiații care vin din Turcia traversând o porțiune din Marea Egee.
 
Sursa foto: fluierul.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii