Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:49 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ce a declarat judecătorul Toni Greblă la ieşirea din sediul DNA

ro

22 Jan, 2015 10:37 1512 Marime text
Judecătorul Curţii Constituţionale Toni Greblă a declarat astăzi, la ieşirea de la DNA, că nu a dat nicio declaraţie şi că faptele de care procurorii îl acuză nu au nicio legătură cu activitatea sa la CC, relatează Mediafax.
 
Toni Greblă a adăugat că a împrumuta o maşină de la Ion Bîrcină, dar "era în familie". Întrebat dacă a primit rochii pentru soţia sa, precum şi alte foloase necuvenite, pentru traficarea influenţei, aşa cum susţin procurorii, Toni Greblă a spus că nu a primit nimic şi că el nu a făcut afaceri, mai precizează sursa citată.
 
Întrebat dacă deţine ferma de struţi din Gorj la care fac referire anchetatorii, Toni Greblă a spus că este "o gospodărie ţărănească", în care sunt şi şapte struţi, dar nu este a sa.
 
Toni greblă a fost dus astăzi la DNA, la audieri, unde a stat mai bine de o jumătate de oră, după ce procurorii l-au ridicat de la apartamentul în care locuieşte.

La DNA urmează să fie adus şi finul acestuia, omul de afaceri gorjean Ion Bîrcină, suspectat de cumpărare de influenţă, au declarat surse judiciare.
 
Potrivit procurorilor, în perioada 2010-2015, Toni Greblă ar fi pretins şi primit de la finul său Ion Bîrcină mai multe foloase necuvenite, atât în perioada în care a fost senator, respectiv până în 18 decembrie 2013, cât şi după ce şi-a început mandatul de judecător la Curtea Constituţională.
 
"Foloasele necuvenite au fost primite în schimbul promisiunii de a interveni şi determina diferiţi funcţionari publici să îndeplinească şi să urgenteze îndeplinirea unor acte ce intrau în atribuţiile acestora de serviciu, în folosul firmelor controlate de Bîrcină Ion, cu interese în domenii de activitate diversă (energie, transport, fier vechi ş.a.)", se arată în documentele citate.
 
Toni Greblă ar fi primit de la Ion Bîrcină folosinţa gratuită, service-ul şi asigurarea pentru autoturismul marca BMW Serie 5, înmatriculat succesiv pe numele societăţilor Hermens Comimpex SRL, Agena Systems SRL, Electric Service Orient SRL şi Electro Construct System SRL, toate fiind controlate de Bîrcină, valoarea totală a acestora fiind de 56.070 de euro, precum şi folosinţa gratuită a postului telefonic înregistrat pe SC Power Plus SRL.
 
De asemena, Toni Greblă ar fi primit de la finul său, în 2 noiembrie 2011, suma de 1.200 de lei, reprezentând echivalentul a două rochii de damă, cadou pentru soţia judecătorului CC.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii