Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:08 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

CE a aprobat României proiecte cu finanţate europeană de 1,53 miliarde de euro

ro

22 Dec, 2014 11:39 1609 Marime text
Comisia Europeană a aprobat României Programul Operaţional pentru Competitivitate şi Programul Operaţional Asistenţă Tehnică, informează Hotnews.ro.
 
Pentru finanţarea proiectelor europene, România va avea la dispoziţie în total 1,53 miliarde de euro de la Bruxelles, în perioada de programare 2014-2020.
 
Programul Operaţional pentru Competitivitate, adoptat vineri, 19 decembrie, are valoarea totală de 1,58 miliarde de euro, din care 1,32 miliarde este contribuţia europeană.
 
O prioritate a programului o reprezintă investiţiile în cercetare şi dezvoltare (952,6 milioane de euro. Programul Operaţional se concentrează pe creşterea calităţii şi a utilizării serviciilor publice electronice (630,2 milioane de euro), mai relatează sursa citată.
 
Programul Operaţional Asistenţă Tehnică, adoptat joi, 18 decembrie, are o contribuţie europeană de 212 milioane de euro, în timp ce contribuţia românească este de 38 milioane euro. Programul este destinat întăririi capacităţii administrative a României de a coordona, desfăşura şi supraveghea Fondurile Europene Structurale şi de Investiţie.
 
Comisarul european pentru politică regională, Corina Creţu, a cerut Guvernului României să ia măsuri pentru implementarea unor mproiecte concentrate pe calitate şi rezultate în economia ţării.
 
Ambele programe vor fi gestionate de autorităţi de management din subordinea Ministerului Fondurilor Europene.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii