Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:39 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE Fără referendum la Eforie CCR - OUG privind organizarea referendumului local în aceeaşi zi cu alegerile locale, neconstituțională

ro

26 May, 2016 11:09 2077 Marime text
Curtea Constituțională a României (CCR) a admis astăzi sesizarea Avocatului Poporului privind Ordonanța de Urgență a Guvernului care permite organizarea și desfășurarea referendumului local la aceeași dată cu alegerile locale, cu utilizarea acelorași secții de votare, birouri electorale de circumscripție și ștampile.
 
CCR a discutat astăzi excepția de neconstituționalitate ridicată de Avocatul Poporului la dispozițiile OUG 15/2016 pentru modificarea Legii nr. 3/2000 privind organizarea și desfășurarea referendumului.
     
Vă reamintim că, la începutul lunii, Prefectura Constanţa îşi dăduse acordul pentru organizarea referendumului la Eforie. „Prefectul județului Constanța, domnul Adrian Viorel Nicolaescu și-a dat acordul cu privire la organizarea acestui referendum. Potrivit reglementărilor legale în vigoare, Instituția Prefectului – Județul Constanța a înștiințat Ministerul Afacerilor Interne despre inițiativa Consiliului Local Eforie de a prelua administrarea plajelor de pe raza orașului și va supraveghea organizarea și desfășurarea acestui referendum”, se arăta într-un comunicat de presă al Prefecturii Constanța.
 
Scopul referendumului era de a stabili cine va administra pe viitor plajele situate pe raza localităţii.
 

UPDATE, ora 11.35:


Cotidianul ZIUA de Constanța l-a contactat pe prefectul Constanței, Adrian Nicolaescu, care a spus că dacă se dovedește a fi adevărată informația privind neconstituționalitatea OUG referitoare la organizarea referendumului în aceeași zi cu alegerile locale, „toată lumea se supune conform legii”. 

„Este clar că trebuie vorbit cu Ministerul de interne. Trebuie să ținem cont de decizie și să o respectăm, o să iau legătura cu Ministrul de Interne. Trebuie să vedem și fundamnetul”, a declarat Adrian Nicolaescu pentru cotidianul ZIUA de Constanța. 

Acesta a spus că în aceste momente nu se află la Prefectură, însă când se va documenta va trimite un punct de vedere referitor la acest subiect. 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii