Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:03 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE CCR discută astăzi despre alegerile locale într-un singur tur de scrutin

ro

04 May, 2016 08:21 1835 Marime text
 
În şedinţa de astăzi, Curtea Constituțională a României (CCR) va pune în discuție excepția referitoare la unele prevederi din Legea alegerilor locale, printre care și cele referitoare la alegerea primarilor într-un singur tur de scrutin.
 
„Dosar nr.482D/2016 - Avram Adrian Liviu - Excepţia de neconst. a disp. art.50 alin.(2) și art.101 alin.(2) și (3) din Legea nr.115/2015 pentru alegerea autorităților administrației publice locale, pentru modificarea Legii administrației publice locale nr.215/2001, precum și pentru modificarea și completarea Legii nr.303/2004 privind Statutul aleșilor locali”, se arată pe pe site-ul CCR, la secţiunea Şedinţe publice de judecată.
 
Jurnalistul Liviu Avram este cel care a contestat atât obligativitatea unui anumit număr de susţinători pentru depunerea candidaturii, în condiţiile în care pentru înfiinţarea unui partid este nevoie de doar trei oameni, cât şi alegerea primarilor din primul tur, ceea ce ar crea grave probleme de reprezentativitate.

UPDATE, ora 10.08:

Preşedintele CCR, Augustin Zegrean, a declarat înainte de şedinţă că instituţia pe care o conduce „nu schimbă legile”, întrebat fiind dacă o decizie care să schimbe legea electorală s-ar aplica la alegerile de anul acesta sau la alegerile viitoare.
 
„Comisia de la Venetia spune ca fiecare stat este liber sa aleaga sistemul de vot. Noi nu schimbam legile, noi spunem daca sunt constitutionale sau nu. Noi nu spunem sa se aplice astazi sau maine sau la urmatoarele alegeri. O singura data am facut asta, la referendum”, a declarat Augustin Zegrean, potrivit romaniatv.net.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii