Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:27 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

CCR dezbate, azi, excepţia ridicată de Mircea Băsescu la Codul Penal

ro

30 Jun, 2016 08:00 2031 Marime text
Astăzi, Curtea Constituţională discută excepţia de neconstituţionalitate ridicată de Mircea Băsescu, Florin Anghel şi Marian Căpăţână a dispoziţiilor din Codul penal referitoare la definirea infracţiunii de trafic de influenţă. 
 
Avocatul lui Mircea Băsescu, fratele fostului preşedinte al României, susţine în excepţia de neconstituţionalitate că articolul 291, alineatul 1 din Codul Penal privind traficul de influenţă nu este în acord cu Legea fundamentală, argumentând că în cuprinsul acestui articol se regăseşte o formulare ce lasă loc de interpretări. Fragmentul „lasă să se creadă că are influenţă asupra unui funcţionar public" a fost contestat la Curtea Constituţională de către avocatul lui Mircea Băsescu pe motiv că nu respectă Constituţia.  
 
Amintim că, la data de 16 iunie, magistraţii Ciprian Coadă şi Damian Mitea, din cadrul Curţii de Apel Constanţa, au decis, ca Mircea Băsescu, condamnat în primă instanţă la patru ani de închisoare cu executare, pentru trafic de influenţă, să îşi ispăşească pedeapsa. Judecătorii au dispus ca şi Marian Căpăţână să îşi execute condamnarea, în acelaşi dosar, de trei ani de detenţie, pentru complicitate la trafic de influenţă.

Sursa foto: ZIUA de Constanţa

Citeşte şi Rechizitoriu - Trimitere în judecată Mircea Băsescu şi Marian Căpăţînă (document)
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii