Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:07 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Caz revoltător Tânără specialistă în IT, ucisă de bacteriile din spital

ro

01 Oct, 2016 16:27 13113 Marime text
În continuare, în spitalele din România se moare cu zile. De asta e convinsă familia unei tinere care spera să devină unul dintre cei mai buni IT-işti din lume. În vârstă de 22 de ani, ea s-a stins însă pe patul de spital după ce a contactat bacterii nosocomiale. A fost internată de mai multe ori la Spitalul Militar din Bucureşti, dar şi la Spitalul Floreasca. Familia ei este devastată, dar hotărâtă să lupte pentru dreptate. Rudele vor ca medicii vinovaţi să plătească, aşa că au depus plângere penală, informează România TV.

Valentina avea 22 ani şi o mulţime de vise. Familia şi prietenii spun că era una dintre cele mai altruiste persoane, era o studentă de nota 10 şi visa la o carieră de succes. Studia şi locuia în Copenhaga, acolo unde şi-a făcut o a doua familie. Se pregătea de o carieră de succes ca programator la Microsoft, avea numeroase premii de excelenţă, era membră în ONG-uri cu filiale internaţionale, îi plăcea să picteze. Avea însă o dorinţă: să scape de kilogramele în plus, aşa că a optat pentru o operaţie la stomac, după ce toate curele de slăbire au dat greş. La Copenhaga însă, după operaţie au apărut complicaţiile , iar fata a decis să se trateze la Bucureşti.

Iniţial, Valentinei i s-a spus că are probleme de nutriţie, dar fata a hotărât să facă o consultaţie şi la Spitalul Militar Central. Acolo medicii i-au descoperit o infecţie la plămâni şi familia a internat-o de trei ori până să ajungă în sala de operaţie. Au început însă complicaţiile, iar fata nu mai putea mânca din cauza unei fistule. A avut nevoie să facă noi analize, dar la un alt spital pentru că aici nu funcţiona computerul tomograf. Medicii au trimis-o la Spitalul Universitar...cu taxiul.

Valentina a fost dusă pentru alte analize apoi la Spitalul Floreasca. Acolo rudele fetei au fost şocate.

"Nu mi-au spus o dată că au recoltat probe, să văd rezultate. Nimic. Pe 25 a fost mutată într-un alt salon, o căldură infernală, aerul condiţionat nu mergea. Când i-au montat stentul nu mi-au cerut nimic, nici rezultatul analizelor, nimic, a mers pe încredere. Starea ei de sănătate atât s-a degradat încât erau ude pijamalele, puteai să storci din ele, cearceafurile patului la fel, pansamentele îi curgeau, mi-a zis că nu e de competenţa lor. Erau şi muşte în spitalul de urgenţă de la FLoreasca! Ea e un caz special, tocmai, te implici un pic, învăţaţi-mă unde să mă duc, să plătesc, să vină să schimbe un pansament. Când am ridicat-o a rămas privirea pironită şi mi-a dat seama că ceva bine nu se întâmplă. Am început să ţip. veniţi şi mă salvaţi că îmi pierd copilul. Cele două care erau în salon, pacientele, au ieşit afară şi în uşa salonului a venit o infirmieră: doamnă, ce ţipaţi în halul ăsta, că treziţi tot palierul. să vină tot spitalul! Asta-i spitalul în care am venit azi într-un hal fără de hal, să nu îmi acordaţi un ajutor, îmi pierd copilul", a povestit mama fetei.


Fata a intrat în comă şi a fost dusă la terapie intensivă, unde a mai trăit 30 ore. Familia a încercat să obţină fişa medicală după deces, dar s-a lovit de refuz din partea spitalelor.

După ce într-un sfarsit au obtinut analizele, rudele au văzut că Valentina a contactat bacterii din spital.

Familiei nu îi mai rămân acum decât amintirile cu Valentina.

sursa foto: RomâniaTv.net
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • adevar 01 Oct, 2016 20:26 Nu trebuia sa se opereze ca n a rezistat si dupa aceea s au intamplat multe: s a infectat la plamani ca a respirat greu dupa operatie, nici stomacul n a suportat operatia si impreuna s au jucat ducand o intr o stare proasta. Am inteles ca trebuia din nou operata , dar au constatat ca avand deja infectie, operatia nu putea fi facuta si un om cu infectie care ajunge in spital, oricum ar fi spitalul nu se simte bine acolo, iar daca are mai multe probleme deodata e mai rau. Deci problema a plecat de la o exagerare de scadere in greutate, o operatie care a afectat o si s a ajuns la tot mai rau. Un lucru de nimic poate face f mult rau.
  • dr 01 Oct, 2016 18:04 In medicina lucrurile pot fi intelese si prezentate oricum. Kilogramele in plus nu sunt problema majora de viata iar lupta cu ele poate duce la mai rau. Daca nu au avut rezultat curele de slabire, IN NICI UN CAZ NU TREBUIA facuta operatie la stomac pentru asa ceva. In facultate se invata ca o operatie nu se face decat daca e neaparat nevoie si nu se poate altfel. Atata timp cat exista si alte solutii, nu trebuie facuta operatie. Pentru cura de slabire nu trebuia recurs la asa ceva in nici un caz. Infectia la plaman nu a aparut in spitalele din Romania iar stomacul si plamanul s au influentat reciproc in probleme, ea fiind si persoana stresata, a reactionat la ceva ce organismul nu avea nevoie. A fost o GRESEALA MAJORA faptul ca a recurs la operatie pe stomac pentru un lucru de nimic iar corpul ei nu a rezistat la o schimbare care i a facut rau . Putea slabi si altfel. In BUCURESTI este si Centrul national de medicina alternativa si complementara unde se lucreaza super. Se stie ca pentru multe boli sunt de vina si oamenii, pentru ca traiesc facand greseli. Ma mir ca i s a facut operatia la cerere. De obicei se discuta cu omul sa stie ce riscuri sunt.