Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:40 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Caz revoltător în România! O profesoară vrea să alunge din şcoală un elev cu Sindrom Down

ro

09 Feb, 2016 13:12 2641 Marime text
Centrul European pentru Drepturile Copiilor cu Dizabilități a depus, astăzi, plângere la Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării în cazul unui elev de la o școală gimnazială din Botoșani, care are sindrom Down și care ar fi supus unui „tratament umilitor".
 
Copilul „este profund traumatizat de abuzurile psihologice, mediul intimidant și ostil, fiind din ce în ce mai retras. În acest context, CEDCD a formulat plângere împotriva profesoarei/ inspector de Geografie, a cadrelor didactice coalizate și/ sau pasive, precum și a părinților care au înțeles să jignească, umilească, instige și solicite eliminarea lui din școală", se arată într-un comunicat CEDCD.
 
„Deși copilul a absolvit cu succes învățământul primar, odată înscris în clasa a V-a viața sa și a părinților a devenit un calvar. Încă din luna septembrie 2015, profesoara de Geografie, care deține și calitatea de inspector școlar și mamă a unui elev din aceeași clasă, a început să pună presiune asupra părinților și a copilului pentru ca acesta să fie eliminat din școală sau mutat la o școală specială", conform sursei citate.
 
Sursa citată mai arată că profesoara i-ar fi coalizat pe părinții celorlalți elevi împotriva copilului, promovând strângerea de semnături pentru eliminarea lui din școală, ar fi intimidat profesorii pentru a-l lăsa corigent amenințând cu inspecția la anumite materii și a promovat în permanență "un discurs instigator la ură" față de copil atât în clasă, cât și la ședințe și în public.  
 
Sursa foto: romaniatv.net
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Stelian Pop 09 Feb, 2016 22:16 Scrieti numai cretinisme, fara sa ganditi, ori dezinformati pentru ca sunteti cumparati si scrieti la comanda! Poate-mi spuneti si mie ce este mai revoltator, un copil cu nevoi speciale care este lasat la o scoala ce nu ii poate asigura aceste nevoi speciale, sau faptul ca ceilalti elevi " normali " nu au sansa unui act didactic corespunzator, tocmai pentru ca parintii acestui copil se incapataneaza sa refuze o scoala adaptata nevoilor copilului cu sindrom Down?!! Stiti ca daca se intampla ceva rau cu acel copil ( Doamne fereste, dar din pacate foarte posibil ), cadrele didactice vor fi tap ispasitor? Aceste cadre didactice nu sunt nici medici, nici psihologi si nu au niciun fel de experienta cu acesti copii bolnavi. Copilul meu a avut un astfel de coleg si nu numai ca nu intelegea ce se petrece cu el, dar tipa in timpul orelor, facea pe el, arunca cu obiecte in colegi si in profesori, plus ca avea si tot felul de probleme de sanatate si tot felul de crize, la care nimeni nu stia cum sa intervina, nici macar persoana desemnata cu ajotorul acesteia. Ma intreb eu, pentru ce dracului platim tot felul de oameni specializati in nevoi speciale, la scoli speciale, cand parintii imbecili refuza sa accepte aceste scoli. Aceasta sub umbrela dreptului la educatie! Pai scolile speciale nu le ofera dreptul la educatie? Dar cu copilul meu si cu ceilalti copii din clasa unui elev cu probleme, cum ramane? Ei nu au dreptul la aducatie?