Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:02 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Caz de evaziune fiscală descoperit de polițiștii de la transporturi în Portul Constanța Sud Agigea

ro

12 Oct, 2014 17:22 2756 Marime text
Polițiștii de la transporturi verifică activitatea unei societăți comerciale, care ar fi importat mărfuri de aproximativ 200.000 de dolari prin Portul Constanța Sud Agigea, transmite IGPR într-un comunicat de presă.

De altfel, față de administratorul societății și față de societatea comercială în cauză a fost începută urmărirea penală pentru folosirea de acte nereale și evaziune fiscală.

Societatea respectivă are ca principal obiect de activitate comerțul cu material lemnos și ar fi importat în perioada 12.09-10.10.2014, prin Portul Constanța Sud Agigea, 10 containere ce cuprind diferite mărfuri (țesături, lenjerii pat, ghiozdane, jucării), valoarea de import a acestora fiind de aproximativ 200.000 USD.

În urma verificărilor efectuate, a reieșit că, societatea în cauză, înființată la sfârșitul lunii iulie a.c., nu a depus nicio declarație la A.N.A.F., prin care să precizeze societățile către care a comercializat mărfurile importate și nu funcționează la adresa declarată.

Față de administratorul societății, un bărbat de 27 de ani, din București și societatea comercială respectivă s-a început urmărirea penală sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de folosire de acte nereale.

Prejudiciul estimativ este de 400.000 de lei, în cauză fiind luate măsuri asiguratorii prin instituirea sechestrului asigurator asupra a două containere cu țesături și lenjerii de pat, aparținând societății în cauză și importate la data de 10.10.2014 prin Portul Constanța Sud Agigea.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Livia 12 Oct, 2014 19:28 Bai fratilor, daca firma e infiintata in iulie, primul termen de declarare si plata e 25 octombrie!!! Au innebunit cu totii?