Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:46 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Raed Arafat „Căutările planorului vor continua mâine cu mai multe forțe”

ro

12 Aug, 2015 23:59 1152 Marime text
 
Secretatul de stat Raed Arafat a explicat pentru Digi 24 că, mâine, căutările planorului dispărut vor continua mâine, cu mai multe forțe, în Brașov. 

„Mâine o să continuăm în județul Brașov cu forțe întărite. 310 oameni numai în Brașpv, pe lângă celelalte județe unde se fac căutări. S-au format echipe pe plan național aproape în fiecare județ”, a arătat Arafat. 

De asemenea, Arafat a subliniat că specialiștii i-au spus că un planor atunci când se prăbușește se ”sparge”, adică se rupe în bucăți, astfel, ei acum nu caută un planor întreg ci mai multe bucăți de plăci de carbon care pot fi oriunde. 

Totodată, Arafat a precizat că două drone foarte performante, care fac fotografii cu rezoluție mare și pot cartografia zone mai mari de teren, au lucrat la Întorsura Buzăului ți în Postăvarul. Fotografiile realizate de drone sunt analizate în mai multe rânduri de autorități. 

Mircea Crăciun, care a dispărut cu planorul în 6 august, după ce a decolat din Masivul Postăvarul, este considerat cel mai bun pilot de planor de distanţă din România, el pregătindu-se pentru a atinge un record mondial de 1.000 de kilometri în zbor liber.

Ministerul Transporturilor investighează motivele pentru care dispariţia planorului a fost anunţată cu întârziere, aparatul de zbor decolând joi la amiază de la Ghimbav, iar autorităţile au fost anunţate după nouă ore că nu a revenit la bază.

Planorul pilotat de Mircea Crăciun zbura într-o zonă de clasa G, adică spaţiul aerian liber, iar pilotul era singurul responsabil cu navigaţia şi cu păstrarea legăturii cu organele de trafic, a declarat, directorul general al Aeroclubului României, George Rotaru.



Sursa: Digi24.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii