Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:24 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Câţiva români sunt cercetaţi pentru că furau bani din bancomate, din Franța. Ei foloseau un flex

ro

06 Apr, 2016 16:08 2013 Marime text
Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Structura Centrală împreună cu ofiţeri de poliţie din cadrul Direcţiei de investigaţii Criminale precum şi a structurilor teritoriale din cadrul Inspectoratelor de Poliţie Judeţene Galaţi, Vrancea şi Vaslui au efectuat, astăzi, la cererea autorităţilor judiciare franceze, zece percheziţii domicilare pe raza judeţelor Vrancea, Vaslui şi  Galaţi în cadrul unei acţiuni vizând destructurarea unei grupări infracţionale organizate, formată din cetăţeni români, specializată  în infracţiuni de furt calificat.
 
    Acțiunea a fost precedată de investigații extinse și complexe susținute de către Europol (Oficiul European de Poliție) - Operațiunea ATM’s ATACKS si, totodată, de către Eurojust (Agenția de Cooperare Judiciară a Uniunii Europene) care a asigurat coordonarea autorităţilor judiciare din România, Franța si Spania.
 
     În cauză există suspiciunea rezonabilă că membrii grupării au săvârşit, in perioada 2014 - 2015, pe teritoriul Republicii Franceze şi al altor state europene mai multe infracțiuni de furt calificat. Astfel, membrii grupării, cu ajutorul unor dispozitive de tăiere ( polizoare unghiulare), au sustras sau au încercat să sustragă, pe timp de noapte, din 13 bancomate aflate în incinta unor galerii comerciale, importante sume de bani.
 
    În prealabil, anterior pătrunderii prin efracţie în incinta galeriilor în care erau situate bancomatele, aceştia tăiau cablurile telefonice, iar pătrunderea se făcea prin folosirea unor dispozitive specifice. În ceea ce priveşte bancomatele, acestea erau sparte în partea din spate cu ajutorul unui polizor unghiular (flex), conectat la o priză electrică de la locul faptei.
 
    Prejudiciul estimat se ridică la  790.000 euro. În urma efectuării percheziţiilor au fost identificate şi ridicate mai multe bunuri de interes în cauză. La acţiune au participat şi reprezentanţi ai Jandarmeriei Naţionale Franceze și ai Poliției Naționale din Spania.
 
     Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecţii şi inculpaţii beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii