Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:33 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Catalonia va cere ruperea fără negocieri de restul Spaniei

ro

09 Oct, 2015 07:36 1246 Marime text
 
Partidul de extremă stânga separatist CUP, de al cărui sprijin este nevoie pentru formarea unui guvern secesionist în Catalonia, a anunțat ieri că va cere ruperea fără negocieri de restul Spaniei, transmite AFP.
 
 
„Unilateralismul este necesar”, a spus în timpul unei conferințe de presă, desfășurată la Barcelona, unul din deputații săi regionali, Albert Botran. „Trebuie o ruptură democratică cu legalitatea spaniolă”, a mai declarant el, potrivit agerpres.ro.
 
Candidatura d'Unitat Popular (CUP) a obținut zece locuri la alegerile regionale de la 27 septembrie, care sunt necesare altei liste separatiste, Junts pel Si (Împreună pentru Da), dispunând de 62 de locuri (din totalul de 135), pentru a forma un guvern stabil.
 
Ambele formațiuni consideră că alegerile au avut un caracter plebiscitar. În opinia lor, oferindu-le majoritatea, catalanii le-au validat proiectul, vizând separarea Cataloniei de restul Spaniei în mai puțin de doi ani, chiar și fără o majoritate de voturi, cu 48% din sufragii, potrivit aceleiași surse.
 
Chiar și așa, ele au încă unele diferențe de depășit, în contextul în care CUP refuză din principiu un guvern condus de actualul șef al executivului regional, conservatorul Artur Mas, al patrulea pe lista Junta pel Si, și căruia îi reproșează politica de austeritate.
 
Ieri, liderii acestora nu au abordat acest subiect, preferând să se concentreze asupra unor măsuri urgente pe care le așteaptă de la viitorul govern.
 
Este vorba despre suspendarea expulzărilor din locuințe, interzicerea întreruperii apei, curentului electric și gazelor familiilor aflate în dificultate și ruptura clară cu legalitatea „spaniolă”, conform, agerpres.ro.
 



Sursa foto: cuvantul-ortodox.ro
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii