Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:31 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cât au investit americanii în România, în primele şase luni

ro

09 Oct, 2015 21:41 1002 Marime text
Investiţiile americane în România se cifrau la 1,361 miliarde de dolari la 30 iunie 2015, în creştere cu 4,8% comparativ cu perioada similară a anului trecut, iar volumul schimburilor comerciale bilaterale a fost de aproximativ un miliard de dolari, potrivit unui comunicat al Ministerului Economiei, Comerțului și Turismului, remis Agerpres.
 
Exportul României către SUA s-a cifrat la 597 milioane de dolari, iar importul la 403 milioane dolari. Numărul firmelor cu capital american din România era, la aceeași dată, de 7.007. Investițiile americane au vizat, în principal, comerțul cu ridicata și amănuntul (27%), tranzacții imobiliare (16,8%), industria extractivă și prelucrătoare (12,7%), activități profesionale, administrative, științifice și tehnice (12,4%), transport, depozitare și comunicații (10,5%), construcții (8,2%), hoteluri și restaurante (5,5%), agricultură, silvicultură și pescuit (2,7%), intermedieri financiare și asigurări (1,7%), administrație publică, învățământ și sănătate (1,2%), energie electrică și termică, gaze și apă (0,9%).
 
Intensificarea cooperării economice româno-americane în diferite domenii, atragerea de noi investitori americani și amplificarea schimburilor comerciale bilaterale au fost principalele teme de discuție abordate de ministrul Economiei, Mihai Tudose, în cadrul întrevederii sale cu ambasadorul SUA în România, Hans Klemm.
 
Ambasadorul Hans Klemm a apreciat potențialul turistic ridicat al României și a arătat că o promovare strategică a ofertei turistice românești în SUA poate fi îmbunătățită, astfel încât să fie atrași cât mai mulţi concetăţeni ai săi, dornici să cunoască noi destinaţii turistice.
 
Sursa foto: media.imopedia.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii