Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:16 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cărţile scrise de deţinuţi, luate la puricat de Corpul de Control al premierului

ro

19 Jan, 2016 18:47 2175 Marime text
 
Corpul de control al primului ministru efectuează un control la Administrația Națională a Penitenciarelor. Ţinta acestui control este modul în care deținuții au scris lucrări științifice cu recomandarea unui profesor sau conferențiar universitar.
 
Ministerul Justiţiei a remis presei un comunicat în care punctează faptul că instituţia a solicitat acest control și a fost generat de publicarea unui număr mare de lucrări științifice de către condamnații aflați în penitenciare, cu precădere în anii 2014 - 2015. "Întrucât în complinirea procedurii de elaborare a acestor lucrări era necesară recomandarea unui profesor sau conferențiar universitar, această verificare excede competenței stricte a Ministerului Justiției, care însă, prin cabinetul ministrului și corpul de control al acestuia, asigură conlucrarea la efectuarea acestui control", se arată în comunicatul respectiv.
 
Vă amintim că, săptămâna trecută, ministrul Justiției, Raluca Prună, declara că va propune Guvernului adoptarea unei ordonanțe de urgență pentru abrogarea dispoziției care permite reducerea pedepselor persoanelor condamnate, în baza lucrărilor științifice, după ce a constatat că acest fenomen este complet scăpat de sub control, şi a anunțat că a cerut prim-ministrului Dacian Cioloș să fie demarată o anchetă administrativă de către Corpul de control al premierului.
 
"Este un fenomen scăpat de sub control și, pentru moment, cea mai bună soluție este abrogarea acestei dispoziții. Împreună cu această ordonanță de urgență pe care înțeleg să o promovez, voi pune în aceeași zi pe masa Guvernului regulamentul de aplicare a Legii 254/2013, care de altfel trebuia să fie adoptat odată cu legea, în februarie 2014. La acest regulament s-a lucrat înainte ca eu să preiau mandatul", afirma atunci ministrul.
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Gabriel 20 Jan, 2016 17:57 Gandire tipic romaneasca. Conform DEX, recomandare = sfat, indicatie, povata. Daca profesorii le-ar fi recomandat detinutilor sa se bata unii cu altii in penitenciar in loc sa scrie carti, natia romana era in extaz.