Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:55 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Carmen Iohannis a dat în judecată trei instituții ale statului

ro

12 May, 2015 23:29 1147 Marime text
 
Carmen Iohannis, soţia şefului statului, a dat în judecată trei instituţii ale statului. Prima Doamnă a României le cere acestora să-i acorde majorările salarile restante din 2008 şi până în prezent, informează digi24.ro.

Sindicatul profesorilor din Colegiul Gheorghe Lazăr din Sibiu a obţinut în instanţă, în 2011, plata majorărilor salariale adoptate prin lege de Parlament în 2008, dar neplătite niciodată de Guvern.

Măsura nu i s-a aplicat şi actualei prime doamne, deoarece nu este membră de sindicat. Alături de alţi câţiva colegi, aflaţi în aceeaşi situaţie, Carmen Iohannis a deschis un proces separat împotriva liceului, a Inspectoratului Şcolar Judeţean şi a Consiliului Local Sibiu.

„Colegii care n-au fost în sindicat, pe bună dreptate, au văzut că nu li se aplică și lor acele corecții pe acele legi. Am înțeles că și colegii noștri de la Lazăr, un grup de 8-9 persoane, dacă nu mă înșel, printre care și doamna Carmen Iohannis, pe bună dreptate să-și caute dreptatea prin instanță”, spune Teodor Fârțonea, lider sindical.

„Plata diferențelor salariale se realizează în baza titlurilor executorii a sentințelor, respectiv hotărârilor judecătorești”, spune Livia Crețulescu, purtător de cuvânt ISJ Sibiu.

Următorul termen al procesului a fost stabilit de Tribunalul Sibiu pe 18 mai. Carmen Iohannis s-a judecat cu autorităţile şi în urmă cu trei ani, atunci când soţul său era primarul Sibiului.

„Carmen Iohannis, profesor la Colegiul "Gheorghe Lazăr" din Sibiu, a dat statul în judecată și în anul 2012, însă nu a câștigat atunci toți banii pe care i-a cerut. Un calcul estimativ care ține cont de vechimea sa la catedră arată că Prima Doamnă ar trebui să primească, dacă ar câștiga acest proces, peste 15.000 de lei”, relatează Adela Mohanu, reporter Digi24.

Potrivit declarației de avere postate de Klaus Iohannis pe site-ul Președinției României, soția sa a câștigat, în 2013, ca profesor de Limba Engleză, aproximativ 26.000 de lei.



Sursa: digi24.ro
Sursa foto: gandul.info
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii