Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:50 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Care sunt cele mai consumate băuturi de către turiștii din Mamaia

ro

11 Aug, 2015 21:26 1534 Marime text
 
Ce ar fi o vacanță pe litoral fără o bere rece într-o zi toridă sau, mai bine, un vin rose cu multă gheață? Și totuși, barmanii de la malul mării ne sfătuiesc să ocolim alcoolul cu prea multe grade în zilele caniculare și să ne reprofilam pe cocktailuri ușoare, cu sucuri de fructe. După lăsarea întunericului este numai bună regină nopții: șampania, relatează stirileprotv.ro.
 
După prânz putem să încercam ceva maia tare. De pildă, un cocktail pe bază de prosecco, un vin spumant care, de altfel, se poate bea și separat. Căutat este și hugo, un amestec cu sirop de șoc. Vedetă sezonului rămâne spritz-ul: fie cel clasic, bătrânesc, jumătate apa minerală, jumătate vin, fie cel de club: aperol sau prosecco.
 
Dar de departe conduc în top berea și vinul rose. Sunt căutate și berile artizanale din fructe sau foarte slab alcoolizate, cu lămâie sau ghimbir, dar și cidru.
 
Un pahar de bere draft poate costă între 3 și 9 lei, în funcție de loc, iar o sticlă variază între 7 sau 15 lei, în funcție de marca și de cantitate. 
 
Pe seară barmanii ne îndeamnă să uităm de reguli. Putem începe seara cu shot-uri, să o continuăm cu vodkă sau rom, și eventual să ne bucurăm simțurile cu o șampanie. Spre dimineață scăpa cine poate.



Sursa: stirileprotv.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii