Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:52 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Care e cel mai bine plătit job în România anul acesta

ro

12 May, 2015 23:42 891 Marime text
 
La nivel global, există cerere tot mai mare de specialiști în acest domeniu. Drept urmare, și salariile lor cresc.
 
Securitatea este cea mai fierbinte zonă a IT-ului, în acest moment. Cererea este mare, iar numărul de specialiști insuficient. În ultima perioadă, mai multe companii americane au suferit pierderi în urmă unor atacuri ale hackerilor și au conștientizat necesitatea angajării unor experți care să le țină piept celor care vor să fure informații.
 
Potrivit Dice, un site de joburi pentru profesioniștii din domeniul tehnologiei, pozițiile de specialist în securitate vor fi plătite cel mai bine în acest an. Un inginer software șef de schipa ia în SUA în medie 233.000 de dolari pe an, adică $19.400/lună, informează yoda.ro.
 
Alte joburi plătite bine în această zonă sunt cele de consultant securitate IT (aproape $200.000/an), și manager aplicații de securitate ($165.000).
 
IT-ul, foarte căutat și în România
 
Un programator cu 1-2 ani de experiență ajunge să câștige 800 de euro pe luna, iar un dezvoltator cu 3-5 ani experiență ajunge la 2.000 de euro pe luna sau chiar la mai mult, potrivit datelor oferite de companiile de recrutare. Ele prevăd o creștere a lefurilor din domeniu cu până la 15% în acest an, pe fondul lipse de specialiști bine pregătiți.
 
Potrivit Institutului Național de Statistica (INS), salariu mediu în IT în 2014 a fost de 1.000 de euro pe lună. Diferențele sunt destul de mari între București și orașele din provincie, în ciuda avântului puternic luat în ultima perioadă de orașe precum Cluj-Napoca sau Iași.
 
Din păcate, însă, 90% dintre programatorii români lucrează în outsouring, pentru proiectele străinilor. Există foarte puțini cei care creează propriile produse de la zero, sector unde valoarea adăugată ar fi mai mare.  




Sursa: yoda.ro
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii