Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:02 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Nu uita de igiena dentară Caravana "Rabla pentru Periuţa Ta" ajunge la Constanţa

ro

22 May, 2015 22:35 1581 Marime text
 
Caravana "Rabla pentru Periuţa Ta" ajunge mâine dimineaţă la Constanţa. Începând cu ora 10:00, persoanele care vin în zona străzii Ştefan cel Mare cu o periuţă de dinţi veche vor primi gratuit la schimb una nouă, alături de cupoane de reducere de până la 20% pentru diferite tipuri de pastă de dinţi.
Totodată, peste 1.000 de cabinete stomatologice din toată ţara oferă consultaţii sau detartraje gratuite, pe toată durata anului. 15 cabinete din Constanţa şi 3 din Tulcea sunt înscrise în această campanie. Lista completă se găseşte pe pagina de Facebook Zâmbeşte România.

Procentul mare de români care nu se spală pe dinţi vine din zona rurală. La oraş, lucrurile stau ceva mai bine. Astfel, potrivit unei cercetări din februarie 2011, realizată de Wrigley, majoritatea românilor din oraşele mari se spală pe dinţi cel puţin o dată pe zi, în special dimineaţa. Conform studiului, citat de gandul.info, 51% dintre conaţionali îşi periază dinţii de mai multe ori în cursul aceleiaşi zile, aşa cum este recomandat de către medicii stomatologi.
 
Datele mai arată că românii de la oraş merg la stomatolog doar atunci când apar problemele medicale. Astfel, 38% dintre respondenţi au consultat, în ultima perioadă, dentistul pentru carii sau implanturi, în vreme ce 29% merg la medic când au avut urgenţe. Studiul relevă că doar 15% dintre români susţin că ultima vizită la dentist a fost un control de rutină.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii