Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:09 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Caravana Admiterii la Universitatea Ovidius a ajuns la Medgidia şi Mangalia

ro

17 May, 2012 16:56 1531 Marime text

Miercuri, 16 mai, Caravana Admiterii la Universitatea „Ovidius" din Constanţa şi-a continuat campania de promovare a ofertei educaţionale la Medgidia şi Mangalia.

Pentru prima dată, echipa condusă de rectorul prof.univ.dr. Dănuţ Tiberius Epure şi formată din cei cinci prorectori ai universităţii - prof.univ.dr.ing.Gabriela Stanciu, prof.univ.dr. Ion Bordeianu, prof.univ.dr. IPS Teodosie Petrescu, prof.univ.dr. Victor Ploae, conf.univ.dr. Florin Anghel - alături de directorul Departamanentului Editorial, carte universitară şi relaţii publice, conf.univ.dr. Aurelia Lăpuşan, şi membrii Biroului de promovare şi relaţii publice s-au întâlnit cu viitorii candidaţi la „Ovidius", într-un dialog deschis despre avantajele studenţiei în cea mai mare şi importantă instituţie de educaţie şi cercetare din Dobrogea.

Prima oprire a Caravanei a fost la Casa de Cultură a Sindicatelor din Medgidia, unde, alături de primarul localităţii, Marian Iordache, peste 300 de elevi şi profesori din Medgidia au primit informaţii despre oferta Universităţii „Ovidius". Rectorul UOC, prof.univ.dr. Dănuţ Tiberius Epure, a subliniat faptul că elevii din Medgidia se numără printre candidaţii la studenţie, apreciind eforturile cadrelor didactice din localitate de a-i îndruma către specializări adaptate specificului economic al zonei. Primarul localităţii, Marian Iordache, de altfel absolvent al Universităţii „Ovidius" din Constanţa, a declarat că relaţiile dintre autorităţile locale şi universitate sunt stânse şi de durată, mulţi studenţi derulându-şi în prezent stagiul de practică la Primăria Medgidia sau la alţi agenţi economici din zonă. De menţionat faptul că buna organizare a acţiunii Caravanei „Ovidius" s-a datorat şi directorului Casei de Cultură a Sindicatelor Medgidia, Tiberiu Rusu.

După Medgidia, Caravana a ajuns la Mangalia, unde echipa de la „Ovidius" a vizitat mai întâi Sanatoriul Balnear Mangalia. Managerul Laura Condur a fost gazda profesorilor ovidieni. Oprirea caravanei la cel mai modern sanatoriu nu a fost întâmplătoare. La ora actuală aici funcţionează un centru de cercetare ştiinţifică întreţinut de profesori ai Universităţii „Ovidius".

Echipa de la „Ovidius" a fost primită şi de primarul Mangaliei, Claudiu Tusac, în cadrul întâlnirii punându-se accent pe puterea de absorţie a absolvenţilor ovidieni pe piaţa muncii din localitate.

În sala de festivităţi a Liceului „Callatis" din Mangalia, Caravana Admiterii la „Ovidius" a fost aşteptată de peste 100 de elevi şi profesori, într-o întâlnire organizată în colaborare cu Fundaţia culturală „Callatis `96". Elevii au profitat de ocazie şi au adresat numeroase întrebări rectorului şi prorectorilor sosiţi la Mangalia. Întrebările elevilor s-au centrat pe modalitatea de desfăşurare a examenului de admitere, concurenţa din anii precedenţi pe locurile scoase la concurs şi criteriile de eligibilitate pe care trebuie să le îndeplinească pentru a deveni studenţi la „Ovidius". Întrebările au mai fost axate atât pe facilităţile pe care le oferă universitatea - spaţii de cazare, laboratoare, cât şi pe obţinerea de burse în străinătate. Totodată, elevi din clasa a XI-a ai Liceului „Callatis" Mangalia s-au arătat interesaţi să viziteze Universitatea „Ovidius" şi chiar să asiste la orele de curs, pentru a lua contact direct cu avantajele studenţiei.

„Campania de promovare a ofertei educaţionale va continua şi în alte localităţi. Întâlnirile directe cu elevii au scopul de le afla opţiunile în ceea ce priveşte alegerea domeniului de studiu, a carierei pe care o vor urma. Cu mulţi dintre ei cu singuranţă ne vom întâlni în toamnă pe culoarele Universităţii „Ovidius". Le oferim posibilitatea de a alege dintre cele 16 facultăţi, cu 46 domenii de licenţă şi, respectiv, 74 programe de studii, sub îndrumarea unui corp profesoral de o înaltă ţinută academică. 18.000 de studenţi, coordonaţi de peste 700 de profesori reprezintă comunitatea oviadiană astăzi. Intenţionăm ca acest tur de promovare să se transforme în tradiţie şi în fiecare an să fim prezenţi în cât mai multe şcoli din judeţ şi din România", a declarat prof.univ.dr. Dănuţ Tiberius Epure, rectorul Universităţii „Ovidius" din Constanţa.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii