Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:52 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Captură de zile mari Aproape 900 kilograme de peşte, icre și raci, confiscate

ro

30 Nov, 2015 14:04 2648 Marime text
Sub coordonarea Direcţiei de Ordine Publică a Inspectoratului General al Poliţiei Române, poliţiştii Serviciului de Poliţie “Delta Dunării” și ai inspectoratelor de poliție județene din Brăila și Tulcea au desfăşurat, în 28 noiembrie a.c., o acţiune în municipiul Brăila, pentru combaterea comerțului ilicit cu pește.
 
În cadrul acestor activităţi, polițiștii au controlat opt societăți comerciale de profil piscicol, au constatat şase infracțiuni de comiterea cărora sunt bănuite şase persoane şi au aplicat două sancţiuni contravenţionale la O.U.G. 23/2008 privind pescuitul şi acvacultura, în valoare de 6.000 de lei.

La sediile sociale a două societăți comerciale, administrate de un bărbat, de 35 ani, din municipiul Brăila, polițiștii au găsit 466 kg de pește și produse din pește (fileuri, pește eviscerat sărat și tacâmuri din pește) dintre care, 366 kg de pește subdimensionat, precum și 33 kg de icre de crap, fără documente legale de proveniență sau autorizații de prelucrare a peștelui.
 
În cauză a fost întocmit dosar penal, iar peștele și icrele au fost ridicate și predate unei societăți profil, în vederea valorificării.
 
Per total, după finalizarea controlului la cele opt firme, poliţiştii au ridicat, în vederea confiscării, aproximativ 840 kg de peşte, 54,5 kg de icre de crap și 15 kg de raci, în valoare de 10.456 de lei.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii