Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:23 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Chișinău-Publika.md Capitala Republicii Moldova, cel mai ieftin oraş din lume

ro

29 Jul, 2015 12:30 2926 Marime text
Chişinăul este cel mai ieftin oraş din lume. Capitala Moldovei ocupă ultimul loc din 202 metropole, după costul de trai. Studiul a fost realizat de Expatistan, un portal web care oferă o bază de date cu preţurile la nivel global.

Chişinăul are un indice al costului de trai de 59 de puncte, calculat în baza preţurilor pentru haine, transport, medicamente, mâncare şi locuinţe.

Potrivit sondajului, chiria pentru o locuinţă cu o suprafaţă de 85 de metri pătraţi, într-o zonă de lux, se ridică la 698 de euro, iar preţul lunar pentru transportul în comun este de aproape şase euro.

Totodată, traiul în capitala Moldovei este cu 47 la sută mai ieftin decât cel din Bucureşti, care s-a situat pe locul 166 şi cu 93 la sută mai mic decât la Moscova, care s-a clasat pe locul 115.

Zurich deţine recordul în topul celor mai scumpe metropole din lume. Capitala Elveţiei este urmată de oraşele Geneva, George Town din Insulele Cayman, Londra şi Berna. Capitala Ucrainei nu a fost inclusă în clasament.

Preţurile indicate în studiu nu sunt accesibile, însă, pentru moldoveni. Potrivit datelor statistice, venitul lunar al unui locuitor al Capitalei este de 2.505 lei, iar cheltuielile ajung la 2.518.

Cei mai mulţi bani sunt pentru produse alimentare - puţin peste 40 la sută. Urmează întreţinerea locuinţei pentru care oamenii alocă 20 la sută din bani.


 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii