Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:38 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Candidaţii USL la alegerile de duminică s-au întâlnit cu pensionarii constănţeni

ro

05 Dec, 2012 14:29 1694 Marime text
Senatorul Alexandru Mazare, candidat USL pentru Colegiul 3 Senat și deputatul Eduard Martin, candidat USL pentru Colegiul 6 Camera Deputaților, deputatul Manuela Mitrea, candidat USL pentru Colegiul 8 Camera Deputaților și consilierul județean Mircea Titus Dobre, candidat pentru Camera Deputaților în Colegiul 7, au participat, ieri, la o întâlnire cu pensionarii constănțeni.

Potrivit unui comunicat de presă, aceştia din urmă „s-au plâns de preţurile tot mai mari şi de faptul că pensiile nu le mai ajung pentru medicamentele de care au nevoie".

Ioan Toma, preşedintele Sindicatului Pensionarilor Constanţa, a declarat în acest context: „Cu toţii ştiți cât de greu se descurcă vârstnicii. Pensiile se duc pe medicamente şi utilităţile casei. Unii, mai norocoşi, sunt ajutaţi de copiii lor, alţii sunt nevoiţi să facă împrumuturi pentru a avea ce pune pe masă, mai cu seamă de sărbători."

Senatorul Alexandru Mazare, candidat USL pentru Colegiul 3 Senat, a afirmat: „Problemele dvs. sunt pe agenda Guvernului Ponta. E o prioritate ca Legea pensiilor care prevede mărirea pensiilor cu coeficientul de inflație să se aplice. Vom avea grijă ca prin toate măsurile pecare le vom lua să vă redăm demnitatea".

De asemenea, Manuela Mitrea, candidat USL pentru Colegiul 8 Camera Deputaților a explicat: „ Ne e greu să venim în fața dvs. când aveți atâtea păsuri. Sunteți părinții noștri și trebuie să avem grijă de dvs. E responsabilitatea și datoria noastră să vă facem bătrânețile liniștite. Ne-am propus să compensăm cât mai mult medicamentele ca să vă devină cât mai accesibile. Pentru unii dintre pensionari chiar și cu 90%".

Eduard Martin: „Acordându-le respect vârstnicilor ne respectăm în primul rând pe noi ca popor. E important să INDEXAM PENSIILE CU RATA INFLAŢIEI, conform prevederilor legii şi în limitele bugetului. Și vom gândi o serie de alte măsuri prin care vă vom ajuta. Avem în vedere scăderea TVA la alimentele de bază până la 9%. E o măsură pentru care vom face intens lobby".

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii