Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:04 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cand vor avea loc anul acesta evaluările naţionale pentru elevii claselor a II-a, a IV-a, a VI-a şi a VIII-a

ro

05 Jan, 2017 17:39 2579 Marime text
Elevii claselor a II-a, a IV-a, a VI-a şi a VIII-a vor susţine peste puţin timp evaluările naţionale. Primii vor fi testaţi şcolarii din clasa a II-a, pe 10-13 aprilie, apoi cei din clasa a IV-a, 3-5 mai, la clasa a VI-a, între 10-11 mai, ultimii fiind cei de clasa a VIII-a, între 19 şi 30 iunie.
La clasa a II-a, evaluarea se va susţine la Limba Română sau cea maternă – scris şi citit – şi Matematică. La fel va fi structura examenul şi la clasa a IV-a, în timp ce elevii de clasa a VI-a vor susţine un examen la Limbă şi Comunicare
(pe 10 mai), Matematică şi Ştiinţe (11 mai).
Testările de la clasa al VI-a sunt interdisciplinare. La limbă şi comunicare, examenul cuprinde noţiuni de Limba şi literatura română şi limba modernp, iar testul de Matematică şi ştiinţe – Matematică, Fizică şi Biologie.
Evaluarea Naţională pentru clasa a VII-a este mai elaborată, aceasta urmând să înceapă pe 19 iunie, cu proba scrisa la Limba şi Literatura Română, urmată de Matematică, pe 21 iunie, şi Limba şi literatura maternă, pe 22 iunie. Notele obţinute la evaluarea naţioneală contează la media finală pentru admiterea la liceu.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii