Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:06 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Când vine iarna adevărată Estimările meteorologilor pentru lunile ianuarie, februarie și martie

ro

02 Jan, 2014 09:25 2227 Marime text
Administraţia Naţională de Meteorologie a realizat o estimare sezonieră a temperaturilor şi a cantităţilor de precipitaţii pe teritoriul României, până în luna martie 2014.

Estimările sezoniere sunt realizate de către Centrul European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia şi au un grad de realizare de aproximativ 60%. Este estimată distribuţia temperaturilor medii lunare, precum şi distributia cantităţilor lunare de precipitaţii, iar fenomenele extreme cu o durată scurtă de manifestare nu pot fi prognozate cu ajutorul acestui produs.

PROGNOZA METEO IANUARIE 2014

Valorile termice se vor situa, în general, sub mediile multianuale, exceptând partea de sud-est a ţării, unde vor fi apropiate de aceste medii.

Cantităţile lunare de precipitaţii vor fi în general apropiate de media climatologică, exceptând regiunile vestice şi centrale, unde sunt posibile valori excedentare.


PROGNOZA METEO FEBRUARIE 2014

Temperatura aerului va avea valori medii apropiate de normalul climatologic în cea mai mare parte a ţării.


Cantităţile lunare de precipitaţii vor fi apropiate de mediile climatologice, posibil local deficitare în sud-vestul ţării.


PROGNOZA METEO MARTIE 2014

Temperatura aerului va avea valori apropiate de mediile multianuale în sudul, sud- estul şi estul ţării, şi posibil sub aceste medii în celelalte regiuni.


Cantităţile lunare de precipitaţii vor fi excedentare în cea mai mare parte a ţării, exceptând regiunile sud-estice şi local cele sud-vestice, unde se vor încadra în normele climatologice.


Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii