Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:47 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Campanie electorală în SUA Avans de 6% pentru Clinton în fața lui Trump

ro

29 Oct, 2016 09:04 1522 Marime text
Candidata democrată la președinție Hillary Clinton este cu 6% peste adversarul său republican, Donald Trump, în preferințele electoratului american, potrivit celui mai recent sondaj Reuters/Ipsos, ale cărui rezultate au fost făcute publice vineri. Avantajul fostei șefe a diplomației SUA a crescut de la 4% în urmă cu o săptămână, dar este mai mic decât cel de 8% înregistrat în sondajul similar dat publicității pe 11 octombrie, informează Agerpres.

În rândul femeilor care afirmă că probabil vor merge la vot, avansul candidatei democrate este de 10%, față de 4% cu o săptămână în urmă. Rezultatul reflectă pierderea sprijinului femeilor pentru Trump, apreciază agenția Reuters, deși în 11 octombrie Clinton conducea în rândul electoratului feminin cu 15%.

Sondajul, efectuat în perioada 21-27 octombrie pe un eșantion de 1627 de americani din toate cele 50 de state, arată că 42% din potențialii alegători sunt de partea lui Clinton, față de numai 36% pentru Trump. Marja de eroare este de 3%.

Cifrele au fost însă obținute înaintea anunțului de vineri al Biroului Federal de Investigații (FBI) privind redeschiderea anchetei asupra e-mailurilor lui Hillary Clinton trimise de pe un computer personal în perioada când era secretar de stat. Subiectul, care a urmărit-o pe candidata democrată pe tot parcursul campaniei, a fost exploatat imediat de Donald Trump.

Organizația RealClearPolitics, care urmărește majoritatea sondajelor de opinie importante din Statele Unite, a calculat o medie de 5% avans pentru Clinton, sub cele 7 procente din 11 octombrie.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii