Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:30 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Campania "Tu decizi! Votează legal!" la Techirghiol

ro

20 Nov, 2012 17:06 1858 Marime text

vot.jpgLuni, poliţiştii din Techirghiol au continuat activităţile de informare a cetăţenilor privind legislaţia electorală în vigoare. Acţiunea a avut loc în întreg oraşul, în zonele cu aflux ridicat de cetăţeni, care au fost informaţi cu privire la pedepsele prevăzute în cazul nerespectării legii.

Inspectoratul de Poliţe al Judeţului Constanţa asigură cetăţenii despre faptul că poliţiştii vor acţiona cu fermitate faţă de orice încălcare a legii şi vor manifesta echidistanţă, indiferent de calitatea celor care încalcă normele legale în vigoare.

Ei le recomandă tuturor cetăţenilor să respecte legea şi să anunţe prin 112 sau la unităţile de poliţie orice faptă prin care se încalcă reglementările electorale în vigoare.

Împiedicarea prin orice mijloace a liberului exerciţiu al dreptului de vot sau de a fi ales constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 5 ani şi interzicerea unor drepturi. Fapta unei persoane de a vota fără a avea drept de vot ori de a vota de două sau mai multe ori în ziua alegerilor constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 5 ani. Introducerea în urnă a unui număr suplimentar de buletine de vot decât cele la care are dreptul un alegător constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 2 la 7 ani. În toate cazurile, tentativa se pedepseşte.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii