Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:24 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Campania “Împreună, pentru siguranţă” Elevii învăţă să prevină şi să combată actele de violenţă şi consumul de etnobotanice

ro

08 Jun, 2015 11:03 1917 Marime text
 
Gruparea de Jandarmi Mobilă „Tomis” Constanţa derulează Campania de informare, prevenire şi dialog social - „Împreună, pentru siguranţă”. Această campanie se desfăşoară pe parcursul unui an, se adresează elevilor şi are ca scop informarea acestora cu privire la rolul pe care îl are Jandarmeria Română în societate, modul activ în care această instituţie se implică în viaţa de zi cu zi a cetăţenilor precum şi tipul de misiuni pe care le execută jandarmii, dar şi despre prevenirea şi combaterea violenţei şi a consumului de substanţe psihotrope. Activitatea se desfăşoară în baza protocolului semnat de Jandarmeria Constanţa şi Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Constanţa, vizează mai multe deplasări la instituţiile de învăţământ din judeţ şi are ca grup-ţintă îndeosebi elevii din grupa de vârstă 11-19 ani.
           Tema acestei luni - „Fi conştient, nu dependent!” - cuprinde întâlniri ale jandarmilor cu elevii şi profesorii din mai multe unităţi şcolare din municipiul şi judeţul nostru. În acest sens, slt. Mihaela Stan şi plutonierul major Adrian Cucu, au participat vineri, la o întâlnire cu peste 200 de elevi ai Şcolii Gimnaziale nr.7 „Remus Opreanu” din Constanţa. Elevilor din clasele V-VIII le-au fost prezentate pe scurt şi pe înţelesul lor, misiunile Jandarmeriei, importanţa şi locul acestei arme în cadrul forţelor de ordine publică.
          Una dintre problemele puse în discuţie de către elevi a fost aceea că în viaţa de zi cu zi este dificil şi chiar periculos să iei atitudine împotriva celor care încearcă să inspire teamă celor din jur. Elevi au fost sfătuiţi de jandarmi că pentru descurajarea unui astfel de comportament, trebuie să alerteze în cel mai scurt timp posibil forţele de ordine, prin apelul unic de urgenţă 112, explicând şi ce informaţii sunt cerute de la un apelant într-un astfel de caz.
În partea a doua a întâlnirii, elevilor le-au fost prezentate pericolele pe care le reprezintă consumul de alcool, tutun şi folosirea altor droguri. Pe fondul prezentării unor filme tematice, tinerii au fost îndrumaţi să recunoască semnele unor consumatori de substanţe interzise. De asemenea, jandarmii au dat elevilor sfaturi privind prevenirea şi combaterea consumului unor astfel de substanţe.
           Scopul acestei prezentări a fost acela de a forma în rândul tinerilor deprinderi de respingere a consumului de droguri de orice fel, ca şi componentă de bază a educaţiei acestora în folosul comunităţii. De asemenea, în perioada următoare jandarmii constănţeni vor mai desfăşura astfel de activităţi şi cu elevi ai Şcolilor Gimnaziale nr. 8 Constanţa.
Trebuie să ştiţi că slt. Stan Mihaela şi plutonierul major Adrian Cucu au specializare în problematica violenţei domestice şi juvenile, efectuând stagii de pregătire pe acest profil la Inspectoratul General al Jandarmeriei Române, stagii susţinute de experţi ai Jandarmeriei Franceze.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii